Pia K: Debattør er dybt latterlig

Pia Kjærsgaard lader sig ikke påvirke af en kronik i Svenska Dagblad, hvor Fathi El-Abed og Rune Engelbreth Larsen advarer mod DF-tilstande.

Foto: Mikkel M¿ller J¿rgensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard, har kun hovedrysten tilovers for, at de to venstrefløjsdebattører Rune Engelbreth Larsen og Fathi El-Abed i en kronik i den svenske avis Svenska Dagblad onsdag advarer svenskerne mod danske DF-tilstande.

- Jeg kan jo ikke forbyde dem at skrive kronikker, det bruger de jo en stor del af deres tid på. Jeg kender dem jo til hudløshed. Og nu har de så kastet sig over svenske medier, og det kan jeg kunne trække på skuldrene af, siger Pia Kjærsgaard.

I kronikken, der kommer i kølvandet på Pia Kjærsgaards nylige besøge hos det indvandrerkritiske parti Sverigedemokraterna, gengiver El-Abed og Engelbreth Larsen en række udtalelser fra DF-politikere.

Eksempelvis DF-gruppeformand Kristian Thulesen Dahl, der i 2008 sagde, at "på mange stræk er vi antimuslimer".

"Vi er kort sagt bekymrede for, at Sverige skal opleve den samme dæmonisering af mindretal og forråelse af den politiske kultur, som Danmark har været genstand for," lyder det i kronikken.

Utrolig hadefuld debattør

Men det gør ikke indtryk på Pia Kjærsgaard, forklarer hun.

- I Danmark kender vi dem jo til bevidstløshed. Jeg ved ikke, hvor godt svenskerne kender dem, men Rune Engelbreths formandskab for Minoritetspartiet er jo meget passende, for han er selv en minoritet. Han er latterlig. Han er dybt, dybt latterlig og utrolig hadefuld, siger hun og tilføjer:

- Og så river han i kronikken en masse citater ud af en sammenhæng, kan jeg se.

Spørgsmål: Men står citaterne ikke klare nok i sig selv?

- Jo jo, men det ser altid lidt stærkere ud, når man ikke ser hele talen. Så derfor kunne jeg gøre nøjagtigt det samme med hans ondsindede kronikker, lyder det fra Pia Kjærsgaard.

/ritzau/