Petra vil bo småt i København: »For mig er det fint med 44 kvadratmeter«

52-årige Petra Ulmer skal skilles, og derfor har hun i den seneste tid ledt efter en lille lejlighed i de rigtige omgivelser. Så længe beliggenheden er god, gør det ikke noget, at kvadratmeterne er få.

Petra Ulmer skal skilles og har i den forbindelse købt en lille bolig på 44 kvadratmeter på Amager. Der er rift om Københavns små boliger. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen

I et rødstensbyggeri på Amager træder Petra Ulmer ind ad døren til sin nye ejerlejlighed. Trappeopgangen er støbt i terrazzo, og lejlighedens trægulv knirker, når man træder på det.

Her skal 52-årige Petra Ulmer bo efter at have ledt efter en lille bolig i København.

Berlingske møder hende og ejendomsmægler Thomas Jakobsen til den sidste fremvisning af den lejlighed, som hun er ved at købe. Boligen er kun på 44 kvadratmeter. Den vil gøre hende 1,7 mio. kroner fattigere, men et nyt hjem rigere. Og da hun netop er på vej ud af et 30 år langt ægteskab, er hun en af de personer, for hvem en lille bolig er passende.

Køkkenet er lige stort nok til, at tre personer kan stå tæt derude på samme tid, og på badeværelset må man presse sig ind mellem vasken og toilettet for at tage bad. Men det passer hende fint.

»For mig er det fint med 44 kvadratmeter. Det er for dyrt med mere plads, og for mig er det ikke nødvendigt,« siger Petra Ulmer, der er skolelærer på Sankt Petri Skole i København.

Hun lægger vægt på, at lejlighedens beliggenhed er god for hende.

»Jeg er alene, så det er vigtigt for mig, at området er smukt, og at jeg føler mig sikker her. Og så er det tæt på Amager Strand og Refshaleøen, hvor jeg klatrer i fritiden,« siger Petra Ulmer og bryder ud i et grin over, at noget så banalt har spillet ind i hendes valg af lejlighed.

Artiklen fortsætter under billedet

Petra Ulmer skal skilles og har i den forbindelse købt en lille bolig på 44 kvadratmeter på Amager, som ejensomsmægler i EDC Thomas Jakobsen har solgt hende. Der er rift om Københavns små boliger. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen.

​Små lejligheder går som varmt brød

Typisk er køberne til de mindre lejligheder forældre, der køber lejligheder til deres barn, studerende, førstegangskøbere og personer, der som Petra Ulmer for nyligt er blevet alene.

Det fortæller Thomas Jakobsen, ejendomsmægler hos EDC Poul Erik Bech Amager. Han har stået for salget af Petra Ulmers nye lejlighed, og ifølge ham ryger Københavns små boliger hurtigt.

»Generelt er det en boligtype, der er meget stor efterspørgsel på. I løbet af de sidste tre-fire måneder har vi oplevet en ekstraordinær stor efterspørgsel på dem. Gennemsnitligt er vores liggetid på ejerlejligheder 43 dage, men vi oplever, at de mindre lejligheder i flere tilfælde bliver solgt hurtigere end markedsgennemsnittet,« siger han.

Det billede bakker Boligsiden.dk op om. Deres tal viser, at det i gennemsnit tager 52 dage at sælge en københavnsk ejerlejlighed, der er mindre end 70 kvadratmeter, mens det tager over 62 dage at sælge ejerlejligheder over 70 kvadratmeter. Lejligheder over 100 kvadratmeter tager det i snit flere end 90 dage at sælge.

Fordi de små lejligheder bliver solgt hurtigt, er det svært at finde en, som også lever op til ens forventninger, synes Petra Ulmer.

»Jeg synes ikke, at det var nemt at finde en passende lejlighed. Jeg har vel været på udkig i seks uger, og jeg har set omkring 20-25 lejligheder for at danne mig et overblik over, hvad der var vigtigt for mig.«