Peter Schlüters revisor blåstempler pengekrav

De Konservatives BR-medlem Peter Schlüter har afleveret en revisorerklæring, der blåstempler omdiskuteret krav om erstatning for tabt arbejdsfortjeneste. Dermed går Schlüters revisor stik imod kommunens revisionsdirektorat og en uvildig advokatundersøgelse.

Peter Schlüters sag om tilbagebetaling er blev torsdag taget af Borgerrepræsentationens dagsorden, efter at han havde afleveret en revisorerklæring. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mogens Flindt

Få timer inden Borgerrepræsentationens 55 medlemmer torsdag aften skulle stemme om, hvorvidt de Konservatives Peter Schlüter skulle tilbagebetale 136.000 kr. til kommunekassen, som han har fået udbetalt i godtgørelse for tabt arbejdsfortjeneste, blev sagen taget af dagsordnen.

Peter Schlüter afleverede i sidste øjeblik en revisorerklæring, der fastslår, at den konservative politiker har lidt det påståede tab ved at deltage i møder på rådhuset, herunder møder der er afsluttet meget sent om aftenen.

»Jeg kan bekræfte, at forvaltningen har modtaget en revisorerklæring fra Peter Schlüter, og den skal vi nu se nærmere på. Mere kan jeg ikke sige,« siger kontorchef i Borgerrepræsentationens sekretariat, Flemming Dubgaard Hansen.

Peter Schlüters revisorerklæring dukker op lang tid efter, at både kommunens Revisionsdirektorat og et uvildigt advokatfirma har fastslået, at det ikke kan sandsynliggøres, at Schlüter reelt har lidt det økonomiske tab, han som selvstændig kommunikationskonsulent og freelance journalist har krævet erstatning for.

Den konservative politiker har i forbindelse med advokatundersøgelsen nægtet at udlevere sine privatøkonomiske oplysninger, fordi kommunen ikke kunne give en garanti for hemmeligholdelse. Derimod har kommunens revisorer haft indsigt i Schlüters privatøkonomi, og på den baggrund konkluderede eksperterne, at: »Revisionsdirektoratet finder – på grundlag af de af Peter Schlüter foreviste privatøkonomiske oplysninger – at det ikke kan sandsynliggøres, at der som selvstændig erhvervsdrivende er lidt et tabt af en sådan størrelsesorden som udbetalt.«

Ingen kommentar
Men nu vurderer Peter Schlüters egen revisor, at Revisionsdirektoratets kulegravning og den efterfølgende advokatundersøgelse når frem til forkerte konklusioner.

Direktøren for Revisionsdirektoratet, Jan Christensen, ønsker ikke at give sit bud på de to forskellige opfattelser af sagen, da han ikke har haft lejlighed til at læse revisorerklæringen fra Peter Schlüter.

Peter Schlüter ønsker ikke at tale med Berlingske Tidende, men til Morgenavisen Jyllands-Posten forklarer han den sene fremlæggelse af revisorerklæringen med, at han ikke tidligere har været klar over, at det var en mulighed.