Peter Madsens forsvarer: »Min klient ved ikke, hvordan hun døde«

Vicepolitiinspektør har onsdag præciseret en forklaring om dødsårsag efter melding fra Peter Madsens advokat.

Arkiv. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den drabssigtede Peter Madsen har ikke sagt, hvordan journalist Kim Wall døde, siger hans forsvarsadvokat, og politiet præciserer nu en tidligere udmelding.

Mandag oplyste politiet, at Peter Madsen havde forklaret, at Kim Wall døde af en kulilteforgiftning i ubåden Nautilus.

Men det afviser hans forsvarsadvokat Betina Hald Engmark. Hun forklarer til TV 2, at politiet ifølge hende har tolket Peter Madsens forklaring på en forkert måde.

Peter Madsens forsvarsadvokat Betina Hald Engmark. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen.

»Min klient ved ikke, hvordan hun døde.«

»Jeg var til stede under politiforhøret. Jeg har gennemlæst hele forklaringen. Og på intet tidspunkt har han sagt, at han ved, hvorfor hun døde,« siger Betina Hald Engmark til TV 2.

Forsvarsadvokaten mener, at Peter Madsen alene har forklaret, at Kim Wall var nede i ubåden, mens Peter Madsen befandt sig i ubådens tårn. Samt at der var et undertryk og udstødningsgasser i luften, skriver mediet.

Det får nu Københavns Politi til at præcisere sin udmelding fra mandag, oplyser vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen til Ritzau.

»Det er rigtigt, at Peter Madsen ikke selv har sagt, at hun er død af kulilteforgiftning,« siger Jens Møller Jensen.

Jens Møller Jensen forklarer, at Peter Madsen har sagt, at Kim Wall kan være død af en kulilteforgiftning, men at han ikke har fastslået, at det er dødsårsagen.

Vicepolitiinspektøren påpeger og understreger samtidig, at politiet endnu ikke kender dødsårsagen.

Tidligere har Peter Madsen forklaret, at Kim Wall døde, da hun fik en tung luge i hovedet.

Men mandag oplyste politiet, at han havde ændret forklaring, og at han nu forklarede hendes død med kulilteforgiftning. Men han har altså blot sagt, at det kunne være en mulighed.

Den ændrede forklaring blev fremført under en afhøring 14. oktober, som blev foretaget på baggrund af en anmodning fra Peter Madsen og hans forsvarer.

Her erkendte den 46-årige mand, at han efterfølgende parterede liget af den unge kvinde. Tidligere har han forklaret, at han smed et intakt lig i vandet.

Peter Madsen er sigtet for drab, usømmelig omgang med lig samt anden kønslig omgang end samleje under særligt skærpende omstændigheder.

Sagen er sat til at begynde 8. marts næste år. Der er i alt afsat otte retsdage med det sidste planlagte retsmøde 25. april 2018.

/ritzau/