Peter Madsens advokat efter offentliggørelse af ny forklaring: Han er »meget lettet«

Drabssigtet ubådsbygger er lettet over, at politiet har offentliggjort hans forklaring om, at den svenske journalist Kim Wall er død i en ulykke om bord på ubåden og herefter »begravet i havet«. Det oplyser Peter Madsens advokat.

Ubådsejer Peter Madsen kommer i land i Dragør Havn d. 11. august 2017 efter at hans ubåd sank i Køge Bugt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Peter Madsen er glad for, at Københavns Politi har valgt at løfte sløret for en del af hans forklaring i sagen om den forsvundne svenske journalist, Kim Wall. Det oplyser Peter Madsens advokat.

»Han er meget lettet over, at disse oplysninger nu er kommet til offentlighedens kendskab,« siger advokat Betina Hald Engmark.

De nye oplysninger er, at Peter Madsen til politiet og i retten har forklaret, »at der er sket en ulykke om bord på ubåden, som har medført Kim Walls død, og at han efterfølgende har begravet hende til søs på et ikke nærmere defineret sted i Køge Bugt«. Det oplyser politiet i en pressemeddelelse mandag formiddag.

I første omgang forklarede ubådsejeren, at han havde sat Kim Wall i land på Refshaleøen i Københavns Havn den pågældende torsdag klokken 22.30. Efterfølgende har Peter Madsen så forklaret, at Kim Wall er død, og at han har kastet liget over bord. En forklaring, Peter Madsen ifølge advokaten altså er glad for at få frem i lyset.

»Min klient ville selvfølgelig gerne have, at hele hans forklaring kom frem til offentligheden, men det er så ikke det, man har valgt at gøre. Nu er det kun disse oplysninger, men det er så nok også de mest centrale,« siger Betina Hald Engmark.

Allerede i sidste uge bekendtgjorde advokaten, at hendes klient ikke havde noget at skjule.

»Min klient har intet at skjule, og han har fra begyndelsen haft et ønske om at samarbejde med politiet og svare på de spørgsmål, han kan,« sagde Betina Hald Engmark til BT.

Hvorfor den resterende del af Peter Madsens forklaring fortsat tilbageholdes, og hvorfor han har afgivet skiftende forklaringer, kan hun ikke svare på. Advokaten vil ikke kommentere, hvorfor Peter Madsen har »begravet hende til søs«.

Til gengæld fortæller Betina Hald Engmark, at Peter Madsen er meget påvirket af sagen.

»Han tager en dag ad gangen og håber, at politiet hurtigst muligt kommer helt til bunds, og at politiet er tilfreds med det resultat, de kommer frem til. Min klient håber desuden, at det resulterer i, at han snart bliver løsladt,« siger advokaten.

Peter Madsen stævnede ud fra Københavns Havn med Kim Wall om bord i sin hjemmebyggede ubåd, »UC3 Nautilus«, torsdag 10. august. Om fredagen blev ubåden spottet i Køge Bugt, hvor den kort efter gik til bunds. Peter Madsen blev reddet i land, hvor han ifølge TV 2 forklarede en journalist, at han havde været den eneste om bord.

»Der er ikke andre end mig om bord på den tur der,« sagde han.

Svenske og danske myndigheder leder fortsat efter Kim Wall med dykkere, sonarudstyr, helikoptere og skibe.

30-årige Kim Wall er en prisvindende journalist, der blandt andet har arbejdet for amerikanske The New York Times og britiske The Guardian. Hun var angiveligt om bord på ubåden for at skrive en artikel om Peter Madsen og ubåden.