Peter Madsen nægter sig skyldig i usømmelig omgang med lig

Den drabssigtede opfinder Peter Madsen var igen torsdag i forhør hos politiet. I den forbindelse blev sigtelsen mod ham udvidet til også at omhandle usømmelig omgang med lig. Peter Madsen nægter sig skyldig.

Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Københavns Politi har torsdag udvidet sigtelsen mod Peter Madsen, så den drabssigtede raketbygger nu også er sigtet for usømmelig omgang med lig.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Peter Madsen nægter sig skyldig i både drab og usømmelig omgang med lig.

Mandag blev liget af den svenske journalist Kim Wall fundet i vandkanten på Amager. Hoved, arme og ben var bevidst skåret af torsoen, og politiet leder derfor fortsat - med assistance fra blandt andet Forsvaret og Beredskabsstyrelsen - efter de afskårne lemmer.

Kim Wall blev sidst set i live, da hun 10. august stævnede ud i ubåden »UC 3 Nautilus« med Peter Madsen. Politiet har siden bekræftet, at der kun var de to personer om bord.

Peter Madsen var selv forsvundet med ubåden, indtil han dukkede op i Køge Bugt fredag 11. august, hvor ubåden sank, og han blev reddet i land. Politiet har tidligere oplyst, at ubådsforliset formentlig skyldtes en bevidst handling.

 

Den drabssigtede opfinder er siden kommet med flere forskellige forklaringer på Kim Walls forsvinden, men fortalte i et grundlovsforhør holdt for lukkede døre umiddelbart efter sin anholdelse, at der var sket »en ulykke« om bord på ubåden.

Politiet har foreløbigt modtaget så mange henvendelser i sagen fra borgere, at man ikke har kunnet nå at vende tilbage til alle endnu. I alt har Københavns Politi frem til kl. 8 fredag morgen fået 656 tips fra offentligheden.

»Vi har indledningsvis delt henvendelserne op i emneområdet, og prioriterer vores afhøringer, således at vi løbende er dækket ind i alle emneområderne. Vi er i gang, og skal nok kontakte de vidner, der endnu ikke har hørt fra os,« siger drabschef Jens Møller Jensen, der beklager, at alle borgerne, der har henvendt sig, endnu ikke har fået svar.

Trods de store bunker af henvendelser opfordrer politiet fortsat borgere til at henvende sig, hvis de mener, de kan bringe efterforskningen i sagen videre.

Konkret er politiet interesseret i de ligdele, der endnu ikke er fundet, samt det tøj, Kim Wall havde på.

Torsdag kom det frem, at Kim Walls torso blev fundet afklædt, og politiet efterlyste derfor en orange trøje, en sort og hvid-mønstret nederdel og et par hvide sko, som Kim Wall menes at have været iført, da hun stævnede ud med ubåden 10. august.

Da sagen foregår bag lukkede døre, ønsker politiet ikke at give yderligere oplysninger i sagen på nuværende tidspunkt.