Peter Madsen afviser at have parteret Kim Wall: »Hun var i ét stykke, da jeg begravede hende«

Peter Madsen erkender at have sænket Kim Wall i havet, men han afviser at have parteret den svenske journalist.

Den svenske journalist Kim Wall bliver mindet med et fakkeltog på Ishøj Strand torsdag den 31. august 2017. Hun blev sidst i live set den 10. august. Hendes torso blev fundet den 21. august ved Amager. Foto: Sarah Christine Nørgaard/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Sarah Christine Nørgaard

Journalist Kim Wall var i ét stykke, da Peter Madsen »begravede« hende til søs efter en ulykke, hvor hun fik ubådens luge i hovedet og døde. Sådan forklarer den drabssigtede ubådskaptajn sig i dag i et åbent retsmøde, hvor dommer og anklager stiller spørgsmål til hans forklaring fra grundlovsforhøret.

»Hun var i ét stykke, da jeg begravede hende. Hun havde en torso, men den sad sammen med resten af hende,« sagde Peter Madsen, der ikke kunne forklare, hvordan den svenske journalists torso blev fundet uden lemmer ved Amager nogle dage efter ulykken.

Anklageren påpegede, at retsmedicinske undersøgelser af liget har vist, at hoved, arme og ben bevidst er skåret af.

»Hvem, hvis det ikke var dig, skal så have parteret hende?« lød spørgsmålet i retten fra specialanklager Jakob Buch-Jepsen.

»Lad os få fakta på bordet. Da jeg begraver Kim Wall, har hun et bælte på med noget vægt. Det ser jeg ikke på nogen måde koblet til den her amputation. Det er den forklaring, jeg har til det,« sagde Peter Madsen, der yderligere forklarede, at han spændte en blyvægt om liget for at holde det nede.

Herefter fulgte i retten en længere diskussion mellem anklager og forsvarer om, hvilke save Madsen har haft og hvornår. Peter Madsen svarede på et spørgsmål fra anklageren, at han plejede at have en sav i ubåden, en fukssvans, men at den ikke var med på turen den aften. Peter Madsen mente, at saven måtte hænge på sin plads hjemme i værkstedet, mens anklageren oplyser, at politiet ikke har fundet saven.

Spørgsmålene om Peter Madsens håndtering af liget følger umiddelbart efter at han havde forklaret, hvordan Kim Wall døde. Ifølge Peter Madsen fik hun den tunge ubådsluge i hovedet ved et uheld, fordi Peter Madsen »mistede fodfæstet« og tabte sit greb i lugen, senere uddybet til at »lugen kom i bevægelse« og ramte den svenske journalist.

Lige efter den angivelige ulykke besluttede Peter Madsen ifølge sin forklaring at sejle ud på det dybe hav og sænke ubåden og gå ned med den. Han forklarer i retten, at han lagde sig på en briks og hvilede i nogle timer i den neddykkede ubåd, stadig med Kim Walls lig ombord. Hvorfor han omgjorde beslutningen om selvmord og lod sig redde efter at have sænket ubåden, forklarer han med, at hun kun tænkte på at komme til at se sin kone og sine tre katte, før resten af verden fandt ud af, hvad der var sket med Kim Wall.

»Jeg ville bare gerne have fem minutter til at sige farvel,« siger Peter Madsen.

Anklageren spørger, hvorfor Peter Madsen løj over for politiet, da han kom i land ved Dragør den 10. august. Dengang forklarede han, at han var ude at sejle alene i ubåden, og at den var gået til bunds pga. et uheld med ballasttankene.

»Jeg var ikke ved mine fulde fem. Jeg var ikke klar til at møde realiteterne,« siger Peter Madsen, der har erklæret sig skyldig i sigtelsen for usømmelig omgang med lig efter straffelovens §139, stk. 1.

Han nægter sig skyldig i sigtelsen for manddrab efter straffelovens §237.