Peter Brixtofte: »Jeg vidste, hvad jeg gik ind til«

Peter Brixtofte erklærede i går sin uskyld i den godt et år lange udskilte retssag om sponsorfusk og overfakturering. Der ventes at falde dom i sagen sidst i juni.

Peter Brixtofte, Farums tidligere borgmester, bedyrede i går sin uskyld på det sidste retsmøde i den såkaldte sponsor-sag. Han var dermed den eneste af de i alt seks tiltalte i sagen, som benyttede sig af lejligheden til at tale sin sag direkte til retten.

Han understregede, at han ingen grund har til at pive, fordi han vidste, hvad han gik ind til ved at blive politiker.

Brixtofte er, sammen med kommunens tidligere ordførende direktør, Leif Frimand, og fire ledende medarbejdere fra entreprenørvirksomheden Skanska og rejseselskabet Allertiders Rejser, tiltalt for uretmæssigt at have kanaliseret næsten ti mio. kroner fra kommunekassen over i sponsorater til Farum Boldklub.

Anklagemyndigheden mener således, at Brixtofte har ladet kommunen betale overpris for velfærdsrejser til kommunens pensionister og en renovering af Stavnsholthallen for at kanalisere pengene videre til boldklubben.

Krav om ubetinget fængsel
Anklageren kræver ubetinget fængselsstraf for disse transaktioner, mens Brixtoftes forsvarere mener, at han bør frifindes. Selv afviste han i går alle anklagerne.

»Hverken Leif Frimand eller undertegnede har indgået nogen form for aftale om hverken 500 kr. per velfærdsrejse eller om de ni mio. kr. i forbindelse med bygning af Farum Arena,« sagde Peter Brixtofte og beklagede, at hans familie også er blevet ramt af kritikken mod ham.

Peter Brixtoftes indlæg var afdæmpet og udformet som en generel, overordnet appel til retten. Han undlod således at kommentere de enkelte anklager i detaljer. Det har han overladt til sine to advokater, René Offersen og Vibeke Borberg, der har procederet hans sag de seneste dage. I stedet brugte han lejligheden til at fremhæve alle de gode tiltag, han har gjort for kommunen, i den tid han har været borgmester i Farum.

Brixtofte er stolt
»Jeg er stolt af, at Farum har bygget Farum Arena, og jeg er stolt af, at vores velfærdsrejser har skabt rammerne for oplevelser og fællesskab mellem mange ældre borgere i Farum.

Når man melder sig til det politiske arbejde, må man imidlertid forvente, at man ikke kun får fans og ros. Der kommer også kritik og modstandere. Det har jeg altid vidst,« sagde Brixtofte.

Sagens dommer, Peter Garde, skal nu tage stilling til kritikken og anklagerne mod Brixtofte. Dommeren har omkring en måneds tid til at overveje spørgsmålet, og Peter Garde forventer at kunne afsige dom tirsdag 20. juni.