PET: Uændret trusselsniveau mod Danmark efter blodig uge i Europa

Der er fortsat en terrortrussel mod Danmark, men den er hverken blevet mere eller mindre alvorlig efter de seneste dages blodige begivenheder i Europa, lyder det fra PET.

Terrortruslen mod Danmark er fortsat alvorlig, men risikoen for, at den enkelte dansker rammes af terror er begrænset.

Det fastslår Politiets Efterretningstjeneste (PET) i en udtalelse i kølvandet på de blodige terroraktioner i Frankrig i sidste uge og antiterror-aktioner i Belgien torsdag aften.

»Angrebene i Paris samt politiindsatserne i blandt andet Belgien og Tyskland viser, at der er en terrortrussel mod en række lande i Europa. PET vurderer fortsat, at terrortruslen i Danmark er alvorlig. Den aktuelle udvikling giver ikke anledning til at hæve trusselsniveauet i Danmark yderligere,« skriver PET i en vurdering fredag aften.

Rigspolitiet meddelte fredag, at politikredsene har gennemgået beredskabsplanerne og kastet et kritisk blik på sikkerheden på politistationerne.

Det var netop politiet, der var mål for de terrorplaner, som belgisk antiterrorpoliti torsdag afslørede ved en række razziaer mod hjemvendte Syrien-krigere på forskellige adresser i Belgien.

Ifølge PETs vurdering er der også personer i Danmark, der kan begå terror.

»At truslen er alvorlig betyder, at der i Danmark er personer, som har intention om og kapacitet til at kunne begå et terrorangreb. Det gælder dog fortsat, at risikoen for, at den enkelte dansker bliver ramt af terror, er begrænset,« skriver PET og understreger, at man følger situationen nøje i Danmark såvel som i udlandet.

To blev dræbt, da belgisk politi torsdag aften slog til mod formodede terrorister i Belgien. Fem af de anholdte bliver ifølge den offentlige anklager sigtet for terrorisme.

Også i Tyskland er der foretaget razziaer, og her meldes en person anholdt.

Fransk politi har fredag anholdt 12 personer, der formodes at have haft en finger med i planlægningen af sidste uges angreb på det franske satiremagasin Charlie Hebdo.