PET om slettede Sohn-data: Helt efter bogen

Informationer om Ole Sohns fortid kan vise sig at være slettet, hvis de ingen betydning har i dag.

Foto: Jeppe Bøje Nielsen

Chefen for Politiets Efterretningstjeneste (PET), Jakob Scharf, ser ikke noget mærkeligt i, at personoplysninger er slettet fra PETs arkiver.

- Der er intet underligt i, at følsomme personoplysninger er blevet slettet, når de ikke længere har haft betydning for PETs virksomhed, siger Jakob Scharf i en meget kortfattet meddelelse, som er sendt til Berlingske Nyhedsbureau.

Det er helt efter bogen, at oplysninger kan slettes, understreger han.

- Det følger af reglerne for PET og er fastsat af hensyn til beskyttelsen af det enkelte individ.

Svaret fra Jakob Scharf kommer efter, at flere historikere i BT torsdag fortæller, at de har fået afslag på at se nuværende vækst- og erhvervsminister Ole Sohns (SF) personsag blandt andet med det argument, at den ganske enkelt ikke længere eksisterer.

Heller ikke den såkaldte PET-kommission, der gennem flere år har haft stort set uhindret adgang til tjenestens arkiver, har været i stand til at finde den tidligere kommunistleders personsag.

Sagen fik torsdag Ole Sohns partifælle, fungerende retsordfører Meta Fuglsang, til at sige, at justitsminister Morten Bødskov (S) skal kræve en forklaring af PET på, hvorfor der ikke længere findes noget arkiv om Ole Sohn.

Hun finder det vigtigt, at der er tillid til PETs arbejde, derfor skal den slags mistanker afklares.

Venstres retsordfører Karsten Lauritzen siger til Berlingske Nyhedsbureau, at han er glad for SFs holdning. Venstre vil dog gå videre og kræve en uvildig undersøgelseskommission, der bør undersøge, hvorfor Politiets Efterretningstjeneste midt i 90erne massedestruerede sager om fremtrædende politikere på især venstrefløjen.

BNB