PET og politi: Endnu ingen terrorsigtelse

Hverken politiet eller PET vil udelukke, at sigtelsen mod bombemanden fra Hotel Jørgensen på et senere tidspunkt udvides til at omfatte forsøg på terror.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selv om Københavns Politi fredag oplyste, at den anholdte 24-årige tjetjener Lors Doukaiev har fremstillet en færdig brevbombe, og at målet for den sandsynligvis var Morgenavisen Jyllands-Posten i Viby, så er sigtelsen mod manden ikke udvidet til at omfatte forsøg på terror.

Men Politiets Efterretningstjeneste arbejder ud fra, at det var en terrorhandling, tjetjeneren var ved at forberede, da brevbomben utilsigtet sprængtes mellem hænderne på ham, oplyser PET i en pressemeddelelse.

- Der er endnu ikke taget stilling til, om sigtelserne mod den anholdte skal udvides til at omfatte forsøg på terrorisme, men PET har som led i efterforskningen af sagen arbejdet ud fra, at der kunne være tale om en mislykket terrorhandling, skriver PET.

Heller ikke politiinspektør Svend Foldager, Københavns Politi, der leder efterforskningen af bombesagen fra Hotel Jørgensen, vil udelukke, sigtelsen mod tjetjeneren for at fremstille en bombe senere bliver udvidet til også at omfatte terrorparagraffen i straffeloven, paragraf 114.

Danmark har siden genoptrykningen af Muhammed-tegningerne i februar 2008 været et prioriteret terrormål for militante ekstremister, understreger PET.

- Militante ekstremister har traditionelt haft fokus på store og spektakulære angreb, men vi har i den seneste tid set en tendens til, at militante ekstremistiske grupper er begyndt at opfordre til mere simple og enkeltstående angreb udført af enkeltpersoner. Det kan denne sag meget vel være et eksempel på, siger chefen for PET, Jakob Scharf.

/ritzau/