PET er klar til islamistiske reaktioner mod Danmark

Den islamkritiske film, som førte til angrebet på det amerikanske konsulat i Libyen, vil få militante islamister til at rette fokus mod Danmark og andre vestlige mål, forudser PETs chef.

Også i Tunesien har der været ballade ved USAs ambassade i hovedstaden Tunis. En demonstration første til sammenstød. Fold sammen
Læs mere
Foto: KHALIL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politiets Efterretningstjeneste (PET) er klar, hvis den islamkritiske amerikanske film »Innocence of Muslims« også fører til angreb og protester i Danmark.

Det fastslår chefen for PET, Jakob Scharf, til TV2.

Filmen har vakt vrede flere steder i den muslimske verden og udløste tirsdag et angreb på det amerikanske konsulat i Libyen, hvor ambassadøren og tre andre amerikanske ansatte blev dræbt.

- Siden offentliggørelsen af Muhammed-tegningerne har der været en tendens til, at opmærksomheden i forhold til Danmark blandt militante islamister er blevet forstærket negativt, når der er opstået lignende sager i udlandet, siger Jacob Scharf til TV 2.

Endnu har der dog ikke været tegn på protester i Danmark. Men efter Jyllands-Postens Muhammed-tegninger er Danmark vant til negativ opmærksomhed fra yderliggående muslimer.

- Om dette også vil ske på baggrund af videoen »Innocence of Muslims« afhænger i høj grad af reaktionerne på videoen i toneangivende islamistiske kredse, herunder om videoen mere generelt vil blive kædet sammen med andre eksempler på det, man opfatter som Vestens krænkelser af muslimer og islam, siger Jakob Scharf.

- Det er under alle omstændigheder PETs vurdering, at militante islamister fortsat anser Danmark som et prioriteret terrormål, og at videoen vil bidrage til at øge militante islamisters fokus på Danmark og andre vestlige mål, fortsætter han.

Under angrebet på den amerikanske konsultat satte demonstranterne ild til bygningen og afbrændte det amerikanske flag. I Cairo mødte cirka 3.000 demonstranter op ved den amerikanske ambassade med krav om, at filmen bliver fjernet. Også i Tunesien har der været ballade ved USAs ambassade i hovedstaden Tunis.

BNB