PET-chef stopper få timer før terrorpressemøde

Chefen for Politiets Efterretningstjeneste, Jens Madsen, skifter til en stilling i Rigspolitiet. Det oplyser Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

PET-chef Jens Madsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Chefen for Politiets Efterretningstjeneste, Jens Madsen, forlader posten.

Det oplyser Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

Han rokerer den 1. juni 2015 til politiområdet i Rigspolitiet.

»Det har været en spændende udfordring at lede PET de sidste halvandet år. Det er ikke nogen hemmelighed, at det er en meget krævende stilling og har været en meget krævende periode. Efter grundige overvejelser har jeg aftalt med departementschefen i Justitsministeriet og rigspolitichefen, at jeg nu vil kaste mig over nye opgaver med at udvikle dansk politi,« udtaler Jens Madsen i pressemeddelelsen.

Justitsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, udtaler samtidig:

»Jens Madsen har varetaget en svær opgave i en svær tid. Det skal han have stor tak for, og jeg er overbevist om, at de nye opgaver bliver et godt match for ham og for politiet.«

Jens Madsen tiltrådte 1. januar 2014, efter Jakob Scharf forlod posten i kølvandet på Christiania-sagen, der også blev Morten Bødskovs endeligt som justitsminister.

Han kom fra en stilling som statsadvokat for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, også kaldet Bagmandspolitiet.

Nyheden om Jens Madsens fratrædelse kommer få timer inden, at justitsminister Mette Frederiksen (S) afholder et pressemøde, hvor hun vil fremlægge en redegørelse om politiets indsats under terrorangrebet i København den 14. og 15. februar.

PET har fået hård kritik fra flere fronter efter terrorangrebet, hvor Omar El-Hussein åbnede ild mod Krudttønden og synagogen i Krystalgade og dræbte to personer og sårede fem betjente.

Siden er det kommet frem, at PET fire måneder forinden var blevet orienteret om, at den 22-årige mand udgjorde en potentiel terrortrussel. Allerede tilbage i september 2014 gjorde Kriminalforsorgen PET opmærksom på, at Omar El-Hussein var blevet radikaliseret, og at han havde givet udtryk for, at han var klar til at kæmpe for Islamisk Stat i Syrien.

Derudover har der været hård kritik af de manglende sikkerhedsforanstaltninger omkring de jødiske institutioner i København, og flere terroreksperter undrede sig højlydt over, at PET ikke havde skærpet foranstaltninger efter angrebene i Paris i januar.