PET-chef får 329.741 kroner for at sige farvel

Det gyldne håndtryk, som Jakob Scharf får i forbindelse med sin fratræden som PET-chef, er ikke særlig stort, siger professor. Det skyldes, at Scharf har ret til en stilling i en høj lønramme.

PET-chef Jakob Scharf Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jakob Scharf tvinges ikke til at leve af havregrød, når han træder tilbage som chef for Politiets Efterretningstjeneste (PET) ved årsskiftet.

En aktindsigt, Ekstra Bladet har fået, viser, at han får et gyldent håndtryk på 329.741 kroner. Det er nemlig skrevet ind i hans kontrakt, at han ved en fratrædelse får en ekstra månedsløn per år, han har været ansat, og deraf kommer beløbet. Jakob Scharf blev PET-chef i 2007.

»I forhold til andre gyldne håndtryk, som vi har hørt om, så er det her jo ikke en stor gave, han får,« siger Anders Drejer, professor i ledelse fra Aalborg Universitet, til Ekstra Bladet.

Han forklarer, at grunden til, at håndtrykket ikke er mere lukrativt, skyldes, at Jakob Scharf sikres på anden vis.

»Tricket i det her er, at han jo ikke er fyret, men faktisk nu har ret til en stilling i lønramme 38. Så han ryger nok tilbage og bliver politimester eller anklager et eller andet sted, og det er derfor, at han ikke har en kæmpe stor faldskærm. Det er simpelthen ikke farligt for ham rent økonomisk at fratræde sin stilling,« siger Anders Drejer til Ekstra Bladet.

Jakobs Scharfs samlede løn, inklusiv pension, lyder i 2013 på 1.124.524 kroner.