Personer der afsoner livstidsdomme i Danmark

Forud for onsdagens dom over John Knudsen afsonede 20 personer en livstidsdom i de danske fængsler. De sidder i gennemsnit 15-16 år, før de løslades.

Peter Lundin blev i 2001 idømt livsvarigt fængsel for drabene på Marianne Pedersen og hendes to sønner. Ligene er aldrig fundet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Her er de seneste 10 års livstidsstraffe:

2010: John Knudsen idømmes livstidsfængsel for drabet og den seksuelle mishandling af den 52-årige Kirsten Bay Andersen i Haderslev.

2008: Den 33-årige Martin Petersen får ved landsretten stadfæstet sin livstidsstraf for at have kvalt og stukket sin tidligere samleverske og parrets to børn på fire og seks år til døde i Sønderborg.

2007: Den 31-årige Lars Petersen dømmes for blandt andet brandstiftelse, drab, indsmugling af 13 ton hash og forsøg på indsmugling af store mængder kokain.

LÆS OGSÅ:

2006: Østre Landsret finder den 60-årige Gunnar Jensen Grevsen skyldig i at have dræbt to bekendte på Amager.

2006: Ghulam Abbas blev dømt for at stå bag æresdrabet på den 18-årige Ghazala Khan, der blev skudt ned på banegården i Slagelse og for drabsforsøget på hendes mand.

2005: Mike Drewsen og Maria Kramer bliver begge idømt fængsel på livstid for at have planlagt og gennemført rovmordet på Ronni Blæsbjerg og Janne Løffler Jansen i Herlev og for derefter at have stjålet deres værdier.

2005: Den 45-årige skorstensfejer Jan Arno Beblein forsøgte forgæves at få Højesteret til at idømme ham en forvaringsstraf for det seksuelt betingede drab på den 10-årige Sonja Emborg i landsbyen Mjels syd for Aalborg. Men livstidsdommen blev stadfæstet.

2001: Højesteret hæver straffen fra 16 års fængsel til livstid for Helle Sara Peters fra Odense, der blev dømt for have dræbt sin mand, som blev gravet ned i hendes baghave, og for at have deltaget i rovmordet på en 82-årig mand, der fik halsen skåret over.

2001: Inderen Sanjay Sharma blev idømt livsvarigt fængsel for dobbeltdrabet på sin grønlandske hustru, Carla Clasen, og hendes toårige datter, Natuk. De blev myrdet og gravet ned ved et lejet sommerhus på Fanø.

2001: Peter Lundin idømmes livsvarigt fængsel for drabene på Marianne Pedersen og hendes to sønner. Ligene er aldrig fundet.

2000: Lars Lee Leif Anborg-Nielsen dømt for at have dræbt og derefter sexmisbrugt den 10-årige Susan Rasch Ipsen i Tranumparken i Brøndby Strand.

Kilde: Ritzau