Personalet løb hurtigere på landets sygehuse i 2015

Flere patienter blev behandlet for de samme penge på landets sygehuse fra 2014-2015, viser opgørelse.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens debatten er livlig om travlhed på landets fødeafdelinger, så viser nye tal, at personalet på sygehusene igen satte farten op sidste år.

Fra 2014 til 2015 øgede sygehusene samlet produktiviteten med 1,8 procent.

Det fremgår af en opgørelse fra Danske Regioner, Sundheds- og Ældreministeriet og Finansministeriet. Det skriver Danske Regioner i en pressemeddelelse.

Ifølge Bent Hansen, formand for Danske Regioner, er tallene et udtryk for, at regionerne leverer mere sundhed for pengene.

- Personalet yder en jætteindsats med at udrede, behandle og pleje flere og flere patienter med stadigt bedre resultater.

- Og det er netop resultaterne, vi skal styre skarpere efter, frem for at løbe blindt efter aktivitetstal og presse vores sundhedspersonale endnu mere, siger Bent Hansen i pressemeddelelsen

Når produktiviteten øges på sygehusene, betyder det, at flere patienter bliver tilset og behandlet.

Selv om personalet løb hurtigere, så er fartstigningen dog sat lidt ned i forhold til tidligere år.

- Siden 2003 har landets sygehuse i gennemsnit øget produktiviteten med 2,4 procent mere fra år til år, lyder det i pressemeddelelsen.

I 2013 og 2014 lå væksten på henholdsvis 3,1 og 3,2 procent.

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) er enig med Bent Hansen i, at der også skal være fokus på kvalitet på sygehusene.

- Men vi skal fortsat have fokus på sygehusenes aktivitet, for aktivitetsstyringen har været med til at forkorte ventelisterne til gavn for patienterne, siger ministeren i meddelelsen.

/ritzau/