Pernille Vermund går til angreb på Inger Støjberg

Inger Støjbergs snak om »de fine saloner«, i København er udtryk for et hykleri, fordi hun som folketingsmedlem selv var en del af eliten. Det mener Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund.

Formand for Nye Borgerlige, Pernille Vermund, angriber Inger Støjberg for at være hyklerisk og utroværdig. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Pernille Vermund, leder af Nye Borgerlige, går nu til angreb på Inger Støjberg.

Det skriver Politiken.

»Hvis man går og taler om eliten, og man ikke erkender, at når vi sidder i Folketinget, så er man en del af eliten, så er man en del af de fine saloner. Sådan er det. Alt andet er hykleri«, siger Pernille Vermund ifølge avisen.

Inger Støjberg sagde i sin farveltale til Venstres partimedlemmer, at politik for hende handler »om at sige, hvad jeg mener – også selvom det måske ikke altid passer ind i de fine saloner i København«.

Vermund siger til Politiken, at hun godt kan forstå, hvis vælgerne finder Støjberg utroværdig.

Partiformanden henviser i den forbindelse til, at Støjberg, da hun var medlem af Venstre, argumenterede for afskaffelse af EU-retsforbeholdet. Men efterfølgende har Inger Støjberg indrømmet, at hun i virkeligheden var imod en afskaffelse.

Inger Støjbergs nye parti Danmarksdemokraterne har i nogle meningsmålinger fået 10 procent af stemmerne.

Inger Støjberg blev idømt 60 dages fængsel af Rigsretten i december sidste år, da hun blev fundet skyldig i at overtræde ministeransvarlighedsloven i sagen om manglende individuelle bedømmelser af asylpar, hvor den ene part var under 18 år.