Perfekt timing for ugebladene

Tak: Der er ingen panik på billedbladene, for deres darling, prinsesse Alexandra, fødte, så de lige - til glæde for både læsere og aktionærer kunne nå at dække begiveheden.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Prinsesse Alexandra er en god prinsesse. Ikke alene i hverdagen, men også når hun skal føde.

Redaktørerne på billedbladene takker måske ikke de højere magter, men de er glade for, at den lille prins sagde goddag til verden i går formiddag. Og ikke et døgnstid senere, for så havde det for nogle af dem knebet gevaldigt med at dække begivenheden, som mange tusinde læsere vil kaste sig over på torsdag, bladenes udgivelsesdag.

Chefredaktør Anders Thisted, Billed-Bladet kalder fødselstidspunktet smukt. Sidste tredjedel af bladet var endnu ikke lukket. Og endnu en tredjedel af bladet kunne nå at omredigeres. 10-12 mand er i marken for at finde stof til de 20-25 sider af bladets 136, der er afsat til begivenheden:

»Vi opsøger alle, der har det mindste med sagen at gøre - sygeplejersker, læger, andre fødende på samme gang og selvfølgelig fokuserer vi på hovedpersonerne - kongefamilien,« siger chefredaktøren.

For meget af det gode

Lidt ærgerlig er Thisted dog også, for Billed-Bladet havde tænkt sig at plastre siderne til med »prægtige fotos« af kronprinsens Mary fra et bryllup med vennerne, hvor hun så »dejlig ud og var i specielt tøj«. Men fortvivl ikke, kære læser, billederne trykkes bagerst i bladet.

»Denne prinsefødsel er ikke så stor en begivenhed som sidste gang. I høj grad fordi projektørlyset er flyttet fra Joachim og Alexandra til kronprinsen og Mary,« siger Thisted.

På Se og Hør kaldes fødselstidspunktet smart. Men hvad bladet vil tilbyde sine læsere ønsker reportagechef Michael Frank Møller ikke at oplyse. Meget mere imødekommende er chefredaktør på Her & Nu, Bo Andersen ikke, men han siger dog:

»Var det sket i morgen, ville jeg havde overvejet, om jeg skulle smide 200.000 eksemplarer i skraldespanden og lave et nyt blad.«

Det slap han for.

Håbet om Mary

Redaktionssekretær Preben Petersen fra Kik Ind vil bringe en billedkavalkade af prinsesse Alexandras graviditet. Ligesom bladet frisker prins Nikolais fødsel op, for man er vel forberedt:

»Det aktuelle bliver dækningen af pressemødet med prins Joachim, ligesom vi holder øje med de besøgende på Rigshospitalet. Mest håber vi at møde Frederik og Mary,« siger Preben Petersen.