Per Stig: Nærliggende at give tegningerne skylden

Terrorangrebet mod den danske ambassade i Pakistan ligner al-Qaedas værk. Årsagen kan være Muhammed-tegningerne, mener udenrigsministeren. BILLEDSERIE: Selvmordsbombe ved den danske ambassadeVIDEO: Per Stig: Vi ved ikke hvem der står bagVIDEO: Ambassadebombe i Pakistan

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Udenrigsminister Per Stig Møller mener, at »Det er nærliggende, at det er Muhammedtegningerne« der har inspireret til angrebet mod den danske ambassade.

Ministerens vurdering bygger på, at »Osama Bin Laden tidligere har opfordret til angreb mod Danmark,« fremgik det af et pressemøde i Udenrigsministeriet, hvor Per Stig flere gange nævnede al-Qaeda-lederen.

Ved angrebet tidligere på dagen blev fire ansatte på ambassaden ramt af bomben. En rengøringsmand blev dræbt og tre vagter såret.

Af ambassadens 16 ansatte er de tre danske, men der er ingen oplysninger om, at der skulle være danskere blandt ofrene.

En hjørnebygning til ambassaden blev kraftigt beskadiget ved eksplosionen, der skabte et meterdybt krater i vejen udenfor, hvor yderligere syv menes at være dræbt.

I alt menes op mod 30 at være blevet såret af selvmordsbomben.

Alle ansatte tilbydes nu krisehjælp, og Per Stig Møller vil nu have danske ambassader i en række lande gennemgået minutiøst, for at sikre dem mod nye terrorangreb.