Pentagon: Optagelser af ufoer er ægte

USAs forsvarsministerium bekræfter nu, at mindst tre mystiske optagelser af uidentificerede flyvende objekter stammer fra amerikanske jagerfly.

Screengrab fra den såkaldte »Gimbal-video«, der viser et uidentificeret flyvende objekt filmet fra et amerikansk jagerfly, mens man kan høre de forbløffede piloter tale sammen. Fold sammen
Læs mere

Der har i mange år verseret rygter om den amerikanske regerings interesse i ufoer.

Det er en populær antagelse, at ufoer er rumskibe kontrolleret af ikkejordiske væsener, men oprindeligt var en ufo blot en forkortelse for »Uidentificeret Flyvende Objekt«.

Amerikansk jagerpilot

»Look at that thing, dude!«


Nu bliver de mange konspirationsteoretiske teorier om fænomenet næret af nye og sjældent troværdige oplysninger.

Teorien om ufoer begyndte med  »The Kenneth Arnold UFO incident« i 1947, som gjorde fænomenet til en indgroet del af amerikanske mytologi. Men det ændrede sig denne lørdag, da den amerikanske flåde – for første gang – bekræftede at de ligger inde med tre optagelser af ufoer, eller som militæret selv kalder dem: uaper (»Unindentified Arial Phenomena«), som de nu bekræfter er ægte optagelser af det uforklarlige fænomen.

Det deklassificerede videomateriale, der nu er tilgængeligt på nettet, og som kan ses i denne artikel, viser alle optagelser foretaget fra amerikanske jagerfly.

På de forskellige klip ses aflange objekter i hurtig bevægelse, der er blevet indfanget af bl.a. mål- og infrarøde sensorerer.

Optagelser fra 2004 taget ud fra kysten ved californiske San Diego viser, hvordan en et F18-jagerflys målsensorer låser fast på ufoen/uapen, inden den accelererer så hurtigt ud af højre side af billedet, at sensorerne mister målet, som forsvinder.

De er farlige

De to andre videoer er begge fra 2015. I den ene kan man overhøre piloterne kommunikere:

»It’s a fucking drone, bro!«, siger en pilot til en kollega.

»Look at that thing, dude!«, udbryder en anden pilot overrasket, da han ser det mystiske objekt.

Det amerikanske militær byder ikke selv ind med en forklaring på fænomenet, men det bliver set på med en vis bekymring: »De indtrængende objekter udgør en sikkerhedsrisiko for vores fly, piloter og militære operationer,« siger talsmand for den amerikanske flåde Joe Gradisher til CNN.

Gradisher fortæller desuden at de offentliggjorte klip kun udgør en lille brøkdel af alle indtrængende uidentificerede flyvende objekter, som piloter ser.

»I mange år rapporterede vores piloter ikke om objekterne fordi det var forbudet med social stigmatisering. Men skal vi nogensinde forstå hvad disse uaper er, er vi nødt til at opfordre vores piloter til at indrapportere fænomenet,« siger Joe Gradisher.