Penkowa ærgerlig over manglende undersøgelse

Ingen kan være tjent med udeblivelsen af en uvildig undersøgelse, lyder kritikken fra Milena Penkowa, der havde håbet på en dybdeborende granskning af hele sagsforløbet.

Foto: Linda Henriksen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke kun Liberal Alliance, der ærgrer sig over, at regeringen, hovedsagelig på foranledning af Liberal Alliances nytiltrådte folketingsmedlem, Niels Høiby, ikke vil gennemføre en uvildig undersøgelse af hele sagen om hjerneforsker Milena Penkowa. Også hovedpersonen selv er skuffet over, at der ikke kommer en undersøgelse, der ifølge Milena Penkowa kunne have kastet lys over det fulde omfang af sagen. Herunder Københavns Universitets og Videnskabsministeriets håndtering af sagsforløbet.

- Jeg er meget ærgerlig over at høre, at der ikke bliver indledt hverken kommissionsundersøgelse eller en uvildig undersøgelse af hele sagen og dens aktører. På trods af nogle åbenlyst selvmodsigende og utilfredsstillende forhold hos de involverede parter, så får vi aldrig kendskab til det fulde omfang af sagen, idet lørdagens politiske beslutning endegyldigt udelukker en uvildig og dybdeborende granskning, siger Milena Penkowa til Berlingske.

Milena Penkowa er uforstående overfor, hvorfor flere medier de seneste dage har skrevet, at hun med den manglende undersøgelse dermed kan ”ånde lettet op”. Hun mener tværtimod, at udeblivelsen af en uvildig undersøgelse hverken gavner hende selv eller Københavns Universitet.

- Når jeg hidtil har forholdt mig tavs og ikke er hoppet med på de seneste måneders mediecirkus, der udspringer fra køen ved håndvasken, så er det fordi, jeg hele tiden har håbet på, at vi en dag ville se en ægte, dybdeborende, upartisk, og altomfattende ransagelse af alle sagens deltagere. Ingen, ej heller Københavns Universitet, kan være tjent med udeblivelsen af en uvildig undersøgelse. Konsekvensen er, at offentligheden må nøjes med et ensidigt og utilstrækkeligt kendskab til sagen, lyder det fra Milena Penkowa.