Pengesporet førte politiet til formodede hjemmerøvere

Køb af telefoner og overførsel af penge ledte politiet på sporet af formodede hjemmerøvere.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Viborg: En pengeoverførsel og en ip-adresse førte Midt- og Vestjyllands Politi på sporet af fem mænd, der anklages for at stå bag et groft hjemmerøveri mod en 63-årig mand fra Skals ved Viborg.

Det forklarer anklager Ulrik Panduro ved forelæggelsen af sagen fredag i Retten i Viborg.

Ved røveriet stjal mændene ifølge anklagen mandens pung med 2000 kroner, et dankort og et våbenskab med to jagtgeværer og en jagtriffel.

Røverne havde ifølge anklageskriftet en formodning om, at våbenskabet indeholdt 500.000 kroner. Men det holdt ikke stik.

I stedet forsøgte mændene ifølge anklagen at udnytte det stjålne dankort.

Der blev blandt andet købt iPhone-telefoner for 43.794 kroner, og det skete fra en ip-adresse, som tilhører faren til to brødre, som er tiltalt i sagen.

Desuden oprettede de formodede røvere en MobilePay-konto i mandens navn. Herefter blev der ifølge anklagen overført 10.000 kroner fra mandens konto til en konto tilhørende en af de tiltalte.

Da politiet kom på sporet af de mistænkte mænd, blev der iværksat telefonaflytning. Desuden blev der indhentet teleoplysninger fra master i nærheden af offerets bopæl i Skals. Disse oplysninger viser ifølge anklageren, at to af de tiltalte var på stedet på gerningstidspunktet.

De fem mænd blev anholdt og sigtet hen over sommeren 2015.

Ved sagens begyndelse fredag har de alle nægtet sig skyldige i røveri. To af dem erkender sig dog delvist skyldige i tyveri.

Den 63-årige mand, der var udsat for hjemmerøveriet, blev ifølge anklageskriftet slået med en spade i hovedet og udsat for stød fra en strømpistol.

Anklageren har fredag vist den sorte, lettere rustne spade frem for de tre dommere og seks nævninge.

Slaget i hovedet udløste en syv centimeter lang flænge i tindingen. En CT-skanning viste, at slaget udløste en hjerneblødning, og at manden havde været i livsfare.

Manden nægtede først at lade sig indlægge efter røveriet, men da hans tilstand dagen efter var kraftigt forværret, lod han sig indlægge på sygehuset.

Her blev han udskrevet igen 9. juni 2015. Ifølge en lægeundersøgelse slipper manden for varige fysiske men efter overfaldet.

Anklageren går efter at få mændene dømt for røveri af særlig grov karakter. Desuden kræves mændene, der har anden etnisk baggrund end dansk, udvist og meddelt indrejseforbud for bestandig.

/ritzau/