Pengene til den nye K.B. Hal er på plads: Sådan kommer den til at se ud

Med ny donation og en ny lokalplan er KB kommet et stort og vigtigt skridt nærmere at genopføre en ny K.B. Hal, efter at den gamle brændte i 2011. En ny K.B. Hal kan måske slå dørene op omkring årsskiftet 2017/2018.

En skitsetegning fra arkitekterne CCO af, hvordan en ny K.B. Hal kan komme til at se ud. Fold sammen
Læs mere

Som en Fugl Føniks er en ny og moderne K.B. Hal ved at være klar til at rejse fra asken af den gamle K.B. Hal, der brændte i 2011.

En ny hal på Peter Bangs Vejpå Frederiksberg kan være klar til at slå dørene op omkring årsskiftet 2017/2018.

Således har KB netop fået et vigtigt grønt lys til byggeriet i form af en ny lokalplan fra Frederiksberg Kommune, ligesom KB netop har modtaget en donation på 55 millioner kroner fra Den A.P. Møllerske Støttefond.

Med donationen er KB nogenlunde oppe på at have de cirka 200 milioner kroner i hus, som klubben skønner, en ny hal vil koste at opføre.

Artiklen fortsætter under billedet

KB har selv 80 millioner kroner i erstatning fra den gamle hal, dertil kommer tilsagn om et kommunekreditlån på 50 millioner kroner samt en donation på seks millioner kroner fra Knud Højgaards Fond.

»Det er fantastisk,« som KBs direktør, Henrik Eigenbrod, udtrykker det:

»Nu kan vi gå videre med vores aktiviteter.«

Det er allerede nu sikkert, at den nye hal bliver tegnet af arkitekterne CCO, ligesom det også er sikkert, at den får en karakteristisk bue som den på den gamle hal.

»På den måde trækker vi tråde til den gamle hal,« siger direktøren.

Ifølge ham »arbejder arkitekterne nu videre«, og Frederiksberg Kommune vil i næste måned modtage en ansøgning om byggetilladelse. Den kan tage op til 12 uger at behandle. Så, hvis alt går vel, bliver det første spadestik taget til oktober, lyder det fra direktøren. Derefter skønnes byggeriet at tage omkring halvandet år.

Den nye K.B. Hal »bliver væsentligt mere moderne« end den gamle fra 1938, understreger Henrik Eigenbrot.

Artiklen fortsætter under billedet

Bl.a. vil den have »en meget bedre akustik«, ligesom den vil have de fornødne mål til at kunne lægge gulv til internationale håndboldkampe.

»Det bliver en mulithal med mange muligheder,« fortæller han.

KBs formand, Niels-Chr. Holmstrøm, fortæller i en pressemeddelelse, at klubben er Den A.P. Møllerske Støttefond »dybt taknemmelig«.

»KB kan forsikre, at vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at realisere et byggeri for fremtiden, som både vi og Den A. P. Møllerske Støttefond kan være tilfredse med,« siger han.