Pendlere på S-togsringbane får tidlig julegave

Passagererne på den populære S-togsringbane mellem Hellerup og Ny Ellebjerg kan fra december stige på toget hvert fjerde minut i morgenmyldretiden.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

S-togene på den populære Ringbane mellem Hellerup og Ny Ellebjerg kommer fra 12. december til at køre som en metro i morgenmyldretiden.

Hvert fjerde minut bliver der afgang fra alle stationer, og dermed kan passagererne se frem til kortere ventetid på perronen og større udsigt til en siddeplads.

- Ringbanen er den S-togslinje, hvor der har været størst vækst de seneste år, så vi vil rigtigt gerne tilgodese de mange kunder på linjen med flere tog i timen, siger produktionsdirektør i DSB S-tog, Dan Stig Jensen til medarbejderavisen DSB i Dag.

S-togsringbanen er det eneste kollektive transportmiddel på skinner, som kører på tværs af de store indfaldslinjer fra forstadskommunerne til København og Frederiksberg. Samtidig kan passagererne hurtigt og let skifte til Kystbanen i Hellerup og til metroen på det store trafikknudepunkt Flintholm Station.

Når den nye S-togskøreplan træder i kraft 12. december vil der også være andre ændringer. Linje E vil i fremtiden standse på Friheden Station, hvor også linje A standser. Linje H vil frem over køre uden stop mellem Valby og Flintholm men til gengæld standse på Husum og Malmparken stationer.