Pendlere: Betalingsring giver proppede tog

Pendlerne vil have mere plads i togene, inden en betalingsring omkring København bliver en realitet.

Der skal være bedre plads i togene, inden der indføres en betalingsring, mener pendlerformændene. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Vandall Ørtvig
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er for lidt plads i togene til, at politikerne kan indføre en betalingsring omkring København. Det mener en række talsmænd for pendlerne på Sjælland, og de forsøger nu at råbe politikerne op.

Togpendlerne understreger, at den kollektive transport slet ikke er klar til at modtage de mange ekstra passagerer som en betalingsring om København vil give. Allerede i dag er togene overfyldte på de populære afgange morgen og eftermiddag.

- Den forventede flytning af passagerer fra bil til tog vil kun gøre den situation værre, og vi er som pendlere derfor optaget af, at man ikke gennemfører betalingsringen, før kapaciteten i den kollektive trafik er forbedret, skriver talsmændene i opråbet.

Oveni kommer også, at der slet ikke er plads til pendlernes biler ved stationerne. De togrejsende oplever nemlig ofte, at det er svært at finde en parkeringsplads, når bilen skal parkeres, og rejsen fortsætter i toget.

- Det nytter ikke, at man gerne vil have flere til at tage toget hvis forudsætningerne for det ikke er på plads, lyder det fra pendlerne.

Det er ikke, fordi de togrejsende er imod en betalingsring. På sigt kan det være en god idé, mener de.

- En betalingsring kunne måske være fremtiden, når trafikselskaberne har både materiel og jernbanestrækninger, der problemfrit kan tage flere rejsende, skriver de og fortsætter:

- Men det må være en fremtidsplan, som først indføres om flere år, når der er foretaget de helt nødvendige investeringer i den kollektive trafik, der altså efter pendlernes mening ikke på nuværende tidspunkt er god nok til at kunne klare flere rejsende.

Pendlerne vil nu forsøge at få lov til at forelægge deres holdninger og synspunkter for Folketingets Transportudvalg.

/ritzau/