Patienter bliver konsulteret ulovligt på sygehusgange

Landets sygehuse bryder loven om fortrolighed og foretager konsultationer på gangene, viser en ny undersøgelse.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hver sjette patient eller pårørende oplever, at sygehuspersonale ulovligt foretager konsultationer på gangene. Det viser en ny Megafon-måling foretaget for TV 2.

Målingen kommer umiddelbart inden, TV 2 torsdag aften viser dokumentaren »Patienten, der fik nok«, som sætter fokus på patienternes forhold på de danske sygehuse.

Her kommer det blandt andet frem, at en patient, der har været indlagt på Hvidovre Hospital, har fået stillet sin kræftdiagnose på en sygehusgang, mens de andre på gangen kunne lytte med.

Konsultationer på sygehusgange er direkte i strid med Sundhedslovens regler om tavshedspligt og fortrolighed.

På Hvidovre Hospital erkender man, at der er opstået et problem med, at flere konsultationer end tidligere bliver foretaget på gangene.

»Jeg tror, det er fordi, vi har rigtig mange patienter igennem hospitalet. Der kommer rigtig mange ind og ud hver dag, og så er der sneget sig en rutine ind, som bare ikke er acceptabel,« siger vicedirektør på Hvidovre Hospital Torben Mogensen til TV 2.

Han understreger samtidig, at hospitalet kommer til at ændre sine rutiner »aldeles omgående«, da man ønsker at leve op til reglerne om tavshedspligt og fortrolighed.