Passager: Jeg var skyld i færgebranden

En passager på Oslo-færgen, der i går brød i brand, påtager sig nu ansvaret for branden og forklarer, hvorfor branden brød løs.

Ejeren af den elbil, der i går brød i brand på Oslo-færgen på vej til København, tager nu ansvaret for branden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Vandall Ørtvig
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Årsagen til branden på Oslo-færgen, der i går på vej til København brød i brand midt på havet, er nu fastlagt. Ikke af politiet, men af manden bag branden.

En passager på færgen indrømmer nu at have brugt en uoriginal forlængerledning til at oplade sin elbil, og det var ifølge ham årsag til branden. Det skriver jp.dk

»Der er ingen grund til at forsøge at skule, at jeg har begået en fejl. Vi har inspiceret køretøjet sammen med myndighederne, og tilsyneladende er branden startet efter en kortslutning i en uoriginal forlængerledning, hvorefter den har bredt sig til omgivelserne,« siger ejeren af elbilen, Søren Ekelund, til jp.dk.

Stikdåse blev våd
Søren Ekelund er grundlægger og forretningsudvikler af et selskab ved navn A Future EV, og han lever af at ombygge brændstofdrevne biler til elbiler. Han havde ombygget en bil af mærket Nissan Qashqai, og under overfarten på vej til København, hvor elbilen var til opladning, blev stikdåsen våd, og derfor kortsluttede den.

I dag ærgrer han sig over, at han brugte en uautoriseret forlængerledning. Ledningen havde han købt i Norge.

»Jeg skulle aldrig have købt en uoriginal forlængerledning. Men jeg var samtidig i den situation, at jeg skulle have ladet bilen, fordi den var så afladet for strøm, at jeg næppe ville have kunnet køre den fra færgen," siger Ekelund til jp.dk.

Selv om Søren Ekelund har indrømmet fadæsen, fortsætter de tekniske undersøgelser er branden på færgen Pearl of Scandinavia nogle dage endnu.