Pas på kød fra betændt tyr

Fødevarestyrelsen advarer mod at spise kød fra en slagter i Skive. Kødet kommer blandt andet fra en syg tyr med betændelse i kroppen og er »uegnet som menneskeføde«.

Har du købt ugens okse- eller svinesteg fra en slagter på Ejstrupvej 1, 7860 Spøttrup ved Skive eller fra Toldboden på Ålekistevej i Skive Havn?

Så skal du straks holde op med at tygge og smide kødet ud.

Fødevarestyrelsen advarer nemlig alle forbrugere om at spise kød, der er købt på de to adresser, da kødet er blevet håndteret under dybt uhygiejniske og forhold.

Kødet har ligget i frit laden i en ældre landejendom side om side med smøreolier, og hvor svaler og duer fløj ud og ind. Noget af oksekødet stammer ligefrem fra en tyr, der er blevet nødslagtet, fordi den var syg og havde betændelse i hele forpartiet. Svinekødet er solgt uden den sporbarhed, som er krævet i forhold til loven.

»De stærkt uhygiejniske forhold, herunder også manglen på køl og den lovpligtige skadedyrssikring, gør kødet uegnet til menneskeføde,« står der i advarslen udsendt af Fødevarestyrelsen.

Den pågældende slagter står til at skulle betale bøder for ulovlig slagtning, ulovligt salg, uhygiejniske forhold samt ikke at have skaffet sig af med slagteaffald på den rigtige måde.