Pas på fupudlejere

Højsæsonen for boligsøgning er gået ind - det er højsæsonen for fupudlejning af lejligheder også.

Arkivfoto: Bax Lindhardt Fold sammen
Læs mere

Jagten på lejeboliger i landets største byer er gået ind op mod årets studiestart, skriver Ritzau. Det betyder, at det nu er højsæson for fupudlejere, der bedrager boligsøgende for tusindvis af kroner i depositum og forudbetalt husleje.

I en aktuel sag på Amager er 19-20 personer netop blevet snydt af en fupudlejer, og politiet ser lignende sager hver eneste sommer, siger vicepolitiinspektør John Amdisen, som er efterforskningsleder på bedragerisagen på Amager.

- Jeg vil derfor opfordre til, at folk bruger deres sunde fornuft. Man bør eksempelvis altid kontakte boligselskabet, forhøre sig blandt naboer og tjekke navnet på døren for at sikre sig, at udlejer er dén, der ejer boligen, siger han.

Rekordmange studerende har søgt om optagelse på en videregående uddannelse i år, og det kan mærkes hos landets største annoncemarked for udlejningsboliger, Boligportalen.dk, som aldrig har haft flere boligsøgende.

Her forsøger man at skille fupudlejerne fra.

- Vi har forskellige kontrolinstanser, inden vi aktiverer annoncen. Vi tager en række forholdsregler - for eksempel kigger vi annoncerne manuelt igennem og tager kontakt til udlejerne. Men man kan altid snyde, hvis man vil, siger Steffen Møller, direktør for Boligportal.dk til Ritzau.

Han opfordrer derfor de boligsøgende til at være opmærksomme og tage deres forholdsregler, for hvis man først er blevet snydt, så er der minimal chance for at få sine penge igen. En udlejer kan kræve både forudbetalt husleje og depositum, som tilsammen kan udgøre et beløb svarende til ca. seks måneders husleje, så der kan være store beløb på spil.

Rådene fra Boligportalen lyder, at man aldrig skal gå med til kontant betaling af depositum eller penge under bordet. Man bør først overføre depositum, når udlejer har underskrevet lejekontrakten.

Man bør også være på vagt, hvis udlejeren har meget travlt med at få boligen udlejet og presser den boligsøgende for en underskrift. Her kan der være risiko for, at der er tale om en bedrager, siger Steffen Møller.

I næste uge vil alle Boligportal.dk's brugere modtage en e-mail med råd til, hvordan man undgår fupudlejere.Kilde: Ritzau