Partileder vil klage over politiet. Men de afviser anklagen

Frie Grønnes leder mener, at han er blevet udsat for ulovlig forskelsbehandling på baggrund af sin etnicitet og hudfarve. Men Bornholms Politi har slet ikke henvendt sig til ham, siger de nu.

Politisk leder for Frie Grønne, Sikandar Siddique, på Folkemødet i Allinge sidste år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politisk leder i partiet Frie Grønne, Sikandar Siddique, er vred på Bornholms Politi.

Han mener, at politibetjente har udsat ham etnisk profilering og ulovlig forskelsbehandling på baggrund af hans etnicitet og hudfarve, da han under Folkemødet i Allinge blev stoppet og bedt om at oplyse sit navn og personnummer.

Derfor kan politiet nu forvente at modtage en klage fra Frie Grønnes leder, fortæller han til B.T.

»Er man brun mand i Danmark, så kender man fænomenet. Det er problematisk, for det betyder, at unge med anden etnisk baggrund møder et mere fjendtligt politi end etnisk danske unge. Det er ødelæggende og en samfundsudfordring. Det bør politiet og regeringen tage alvorligt,« siger han til B.T.

Sikandar Siddique har delt noget af episoden, som blev filmet, på sin Twitter-profil.

»Jeg bliver stoppet på Blågårds Plads som 15-årig. Men som 35-årig politisk leder for Frie Grønne – har lige været oppe og diskutere med partilederne – så bliver jeg gud fandeme stoppet af politiet her,« siger en tydelig oprevet Siddique i videoen.

»Det er fuldstændig sindssygt.«

Årsagen til, at politiet har rettet henvendelse til Siddique, har indtil nu været uvist, idet Bornholms Politi fredag oplyste, at de ville »undersøge de nærmere omstændigheder«.

Rettede henvendelse til to andre

Lørdag eftermiddag afviser Bornholms Politi så overhovedet at have henvendt sig til Sikandar Siddique ved Folkemødet i Allinge.

Politiet henvendte sig til to personer, som var i følgeskab med partilederen, forklarer chefpolitiinspektør Jacob Ibsen fra Bornholms Politi i en pressemeddelelse.

Henvendelsen skete på baggrund af, at en borger på stedet rettede henvendelse til politiet og gav udtryk for en bekymring, som var relateret til to personer, der blev udpeget af borgeren, forklarer han.

»Politiet har således ikke henvendt sig til Sikandar Siddique og har ikke har registreret hans personnummer eller fødedato, idet han ikke var relevant i relation til henvendelsen fra borgeren,« skriver politiet.

Ifølge B.T. var Sikandar Siddique i selskab med sin lillebror og en ven, da han mener at være blevet stoppet.