Parter i Se og Hør-sagen vil have efterforskningen afsluttet

Efterforskningen af Se og Hør-sagen, hvor ugebladet brugte en hemmelig kilde til at skaffe sig adgang til kendte og kongeliges kreditkortoplysninger, har taget for lang tid, lyder det fra parter i sagen.

Politiet bør arbejde hurtigere med efterforskningen af Se og Hør-sagen, som indtil nu har taget næsten et år.

Sådan lyder det fra flere parter, som kræver, at sagen snart kan blive endeligt afsluttet.

Det skriver Jyllands-Posten.

Det er blandt andet advokaten Anders Németh, som repræsenterer tidligere chefredaktør for Se og Hør Henrik Qvortrup, der er sigtet i sagen.

»Det er urimelig lang tid at vente. Derfor kan jeg kun - ligesom jeg generelt gør i sådanne store sager - appellere til politiet om, at de får færdiggjort deres efterforskning, så hurtigt som muligt,« siger han til avisen.

Politiinspektør Bent Isager-Nielsen fra Københavns Vestegns Politi forklarer, at politiet er i gang med efterforskningen, men han påpeger samtidig, at det først var i januar i år, at Højesteret afgjorde, at politiet kunne få adgang til en række vigtige dokumenter i sagen.

Aller Media havde nemlig gjort indsigelser mod at udlevere de tusinder af mails og SMSer, som politiet havde beslaglagt.

Se og Hør-sagen startede sidste år, da en tidligere journalist på Se og Hør, Ken B. Rasmussen, udgav bogen »Livet det forbandede«, som afslørede, at ugebladet havde brugt en hemmelig kilde, den såkaldte tys-tys-kilde, der havde skaffet oplysninger via Nets om kendte og kongeliges brug af kreditkort.