Parret skal sidde i et rosenhjerte

Møgeltønder Kirke er pyntet i forårets lyse farver. Efter sønderjysk skik var der et blomsterhjerte på gulvet.

Et sønderjysk bryllupshjerte på gulvet i kirken. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft.

Når man bliver viet på sønderjysk vis, sidder brudeparret i et blomsterhjerte. Den skik har Joachim og Marie valgt at følge.

Deres brudeskamler står foran alteret i Møgeltønder Kirke i et tæt bunde hjerte af lyse og cremefarvede roser ovenpå en vårgrøn bund.

Skamlerne er mærket Christian VI 1740 og har formentlig været inventar på et af slottene. Det formodes, at skamlerne er blevet skænket til grev Schack i 1794, hvor Greven flyttede fra Amalienborg til Schackenborg efter branden på Christiansborg Slot. De har siden været en del af inventaret på Schackenborg Slot.

Blomsterudsmykning i Møgeltønder Kirke
Sådan beskriver hoffet udsmykningen og blomsterne:

Blomsterudsmykningen i Møgeltønder Kirke er inspireret af forårets og den tidlige sommers blomster og græsser, suppleret med den klassiske hvide lilje og plumoses.

Plumoses indgik også i Dronning Ingrids brudebuket den 24. maj 1935.

Møgeltønder Kirkes stemning, farver og bryllupstraditioner har været afgørende for valgene omkring blomsterudsmykningen. Farveholdingen er hvid med sarte cremegule nuancer bundet sammen af vårgrønt.

Langs kirkegangen er dekoreret med stolebuketter, der er bundet som klokkesnore med roser, hvide udsprungne liljer og grønt. Der er draperet med et hvidt sløjfebånd i toppen, som afsluttes med en lille guldkugle. Stolebuketterne hænger ned mod gulvet og danner en ramme ved stoledørene.

Vinduesguirlanderne er bundet af roser og grønt afsluttet med hvide sløjfebånd.

Knæfaldets dekoration består af hvide og sartcreme gule roser, små cremegule gerbera, vinterbyg fra Schackenborgs marker suppleret med hvide liljer, lysegrøn plumoses og virburnum. Hertil kommer hvide stagelys med hvide silkebånd og pistacegrønt fra Frankrig.

På hver side af alteret er dekoreret med opsatser fyldt med hvide belladonna/riddersporer, storhovede hvide roser, hvide liljer, duftende cremefarvede roser på en sart bund af vårgrøn plumoses, hvidgrønne virburnumgrene og vinterbyg fra Schackenborgs marker.

Blomsterudsmykningen i Møgeltønder Kirke er foretaget af Jan Munch, Munch & Levison, og er designet i samarbejde med H.K.H. Prins Joachim og frk. Marie Cavallier.