Parkometret skal fodres om natten

Fra 3. september skal bilister betale for at parkere om natten i København. Til gengæld bliver det biligere at parkere i centrum i tidsrummet kl. 18-23.

Bilister, som har brug for at parkere i Københavns centrum eller i de indre brokvarterer om nattten, kan med fordel gå i gang med at repetere tre-tabellen. Fra 3. september indfører Københavns Kommune betalingsparkering på tre kroner i timen i rød, grøn og blå zone i tidsrummet kl. 23-08 på hverdage.

Til gengæld bliver der "happy-hour" i rød og grøn zone i Københavns centrum om aftenen. Her har bilisterne hidtil skullet betale henholdsvis 26 kr. og 16 kr. i timen. Men fra 3. september bliver prisen i begge zoner sat ned til 9 kr. i timen i tidsrummet kl. 18-23. Det er samme pris, som bilister betaler for aftenparkering i de indre brokvarterer.

"Kommunen nedsætter aftentaksten i indre by, fordi takstforhøjelsen fra 2006 har vist sig at have en kraftigere virkning end forventet. I dag er der i aftentimerne hverken særlige problemer med trængsel eller med at finde en ledig p-plads. Derfor kan den høje aftentakst ikke længere begrundes trafikalt. For samtidig at undgå, at for mange besøgende bilister parkerer i byen om natten, ændrer vi nattaksten til tre kroner i timen," siger projektchef i Københavns Kommune Søren Kastoft.

Den dyre aftenparkering har bl.a. betydet, at mange familier har droppet en biograftur eller et restaurantbesøg, fordi det kostede en bondegård at parkere i det indre København. Den adfærd har betydet en økonomisk nedtur for Københavns Kommune, der budgetterer med indtægter fra parkerede biler.

Takstændringerne betyder intet for københavnere med en gyldig beboer- eller erhvervslicens.