Paris-borgmester: Københavnsk attentat ligner det mod Charlie Hebdo

Anne Hidalgo, der er borgmester i Paris, besøgte mandag København og de to gerningssteder for at gengælde Danmarks store støtte efter angrebet mod Charlie Hebdo i Paris.

Da Paris blev ramt af terror mod satiremagasinet Charlie Hebdo 7. januar, kom politikere fra hele verden for at erklære deres støtte og solidaritet til franskmændene. Paris’ borgmester, Anne Hidalgo, er mandag fløjet til København for at gengælde den store opbakning, som både danske politikere, medier og det danske folk viste for godt en måned siden.

»Voldshandlingerne i København har mange ligheder med attentatet mod Charlie Hebdo i Paris. Terroristerne vil skræmme os og bekæmpe vores demokrati. Vi har både i Frankrig og i Danmark en tradition for frihed, og den står vi sammen om at forsvare. Begge vores lande kæmper for ytringsfrihed og demokrati. Det er det, vi har til fælles og det, som samler os,« sagde Anna Hidalgo mandag på et pressemøde på Den Franske Ambassade, hvor mange udenlandske og særlig franske medier var mødt op.

Mandag formiddag mødtes hun med Københavns overborgmester, Frank Jensen, og delte sine erfaringer som borgmester for en terrorramt by. De drøftede håndtering af sikkerhedsforanstaltninger, og hvordan pariserne har det her en måned efter attentatet. Det er vigtigt at finde svar og løsninger sammen, lød det fra Anne Hidalgo på pressemødet.

»Vi har viljen til at leve sammen i mangfoldighed og i fredsommelighed uanset religiøst tilhørsforhold. Vi skal fortsætte med at forsvare vores fælles værdier, og vil skal ikke acceptere, at terrorister vil true vores værdier,« sagde hun.