Par nægter dødsvold mod et-årig

Lille dreng fik ifølge politiet kraniebrud og indre blødninger efter mishandling fra mor og stedfar.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et par fra Øster Højst ved Løgumkloster nægter at være skyld i en et-årig drengs død. Drengen er kvindens søn og blev fundet død i parrets hjem i Øster Højst mandag.

Det var kvinden, som anmeldte dødsfaldet til alarmcentralen, og politiet fik hurtigt mistanke om, at der lå en forbrydelse bag den 15 måneder gamle drengs død.

Derfor blev kvinden og hendes kæreste anholdt, og tirsdag formiddag blev de fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Sønderborg.

Her kom det frem, at den lille dreng er blevet mishandlet så voldsomt, at han fik kraniebrud og indre blødninger, som kostede ham livet.

Ifølge politiets sigtelse har parret begået mishandlingen i forening.

Anklagemyndigheden har valgt ikke at sigte parret for drab, men har i stedet sigtet dem for vold med døden til følge efter straffelovens paragraf 246.

Efter at parret havde haft lejlighed til at tage stilling til sigtelsen, valgte dommeren at lukke dørene til retsmødet og sende tilhørerne udenfor.

Det skete efter begæring fra anklager Christina Korsgård Andersen, som argumenterede for, at det kan forstyrre politiets efterforskning, hvis sagens detaljer kommer frem i offentligheden.

Politiets efterforskere skal nemlig nu i gang med at afhøre forskellige personer med forbindelser til parret, og deres vidneudsagn må ikke blive påvirket af, hvad der kommer frem i retten.

Retsmødet kan vare flere timer, og dommeren vil så tage stilling til, om parret skal varetægtsfængsles eller ej.

Den 15 måneder gamle dreng blev efter fundet i parrets villa obduceret. Det er blandt andet resultaterne fra obduktionen, som ligger til grund for sigtelsen mod parret.

Paragraffen om vold med døden til følge er i modsætning til drab en paragraf, der bruges, når anklagemyndigheden mener, at det ikke har været hensigten at dræbe.

Strafferammen for vold med døden til følge er fængsel i op til 10 år.

/ritzau/