Pape vil stoppe reklametøj i fængsler

Det er forargeligt, at forsvarsadvokater giver tøj med firmalogoer til indsatte, mener justitsministeren. Kriminalforsorgen vil undersøge omfanget.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) er forarget over, at kendte forsvarsadvokater deler reklametøj ud til kriminelle i fængslerne.

Det sagde justitsministeren ifølge Radio24syv mandag.

Radiostationen beskrev mandag, hvordan indsatte i danske fængsler og arresthuse går iklædt tøj med firmanavne og telefonnumre på nogle af Danmarks største advokatkontorer inden for strafferet.

Derfor opfordrer han ifølge Radio24syv Advokatrådet til selv at tage affære.

»Jeg synes, det er forargeligt, at vi har advokater, der på den måde deler gaver ud for egen vindings skyld, og jeg mener også, at det er i strid med advokaternes egne etiske retningslinjer,« sagde Søren Pape Poulsen til Radio24syv mandag.

Han tøver ikke med selv at gå ind i sagen, hvis Advokatsamfundet ikke gør det.

Justitsministeren vil ifølge Radio24syv også rette henvendelse til Kriminalforsorgen for at opfordre fængselspersonalet til at indberette brugen af reklametøj inden for fængselsmurene.

Reklametøjet har også fået kritik Anders Boelskifte, der er formand for de advokater, der af retten beskikkes som forsvarere i straffesager.

Han mener ifølge Radio24syv, at det kan fungere som et alternativ til rygmærker.

Det er forsvarsadvokater som Michael Juul Eriksen og Mette Grith Stage, der udstyrer deres klienter med tøj. Sidstnævnte mener ikke, at hendes klienter har valgt hendes firma på grund af reklametøjet. Hun ser reklametøjet som almindelig klientpleje.

Men Søren Pape Poulsen er uenig.

»Hvis man uddeler tøj med logo, firmanavne og telefonnumre, så er det jo nok ikke for at være flink, eller fordi ens klient mangler tøj.«

»Så er det jo nok i højere grad for at udstyre en stor, flot bandeleder, der kan gå rundt og reklamere for, hvem man skal ringe til, hvis man er i problemer,« sagde han til Radio24syv.

Områdechef for Kriminalforsorgen i Midt- og Nordjylland, Una Jensen, mener heller ikke, at det er i orden på den måde at uddele reklametøj.

Kriminalforsorgen vil nu iværksætte en undersøgelse af, hvad omfanget af de uddelte reklamematerialer er.