Pape imod bevogtning for beboerne i Mjølnerparken: »Det kan blive svært«

Justitsminister Søren Pape Poulsen bakker ikke op om et ønske fra beboerne i Mjølnerparken om bevogtning på området, som flere gange har været i skudlinjen. Det vil kræve for mange af politiets ressourcer, mener han.

»Det er vigtigt, at vi har et fleksibelt og mobilt politi, der kan rykke ud mange steder,« siger justitsminister Søren Pape Poulsen (K) Liselotte Sabroe. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For anden gang på to uger er kuglerne fløjet gennem Mjølnerparken i den verserende bandekonflikt, og nu vil beboerne have bevogtning i boligforeningen. Men det kommer ikke til at ske, hvis det står til justitsminister Søren Pape Poulsen (K).

Han mener nemlig, at en bevogtning, som den vi kender fra Carolineskolen og synagogen i Krystalgade, kun vil forværre situationen. Det skriver DR.

»Det er vigtigt, at vi har et fleksibelt og mobilt politi, der kan rykke ud mange steder. Hvis vi binder en masse betjente til et sted, tror jeg, at det kan blive svært,« siger Søren Pape Poulsen.

Han vil dog lade politiet vurdere, hvad der er bedst.

»Kommer politiet med nye ønsker, så lytter jeg selvfølgelig til det. Politiet er allerede massivt til stede, men vi har med nogle meget voldsparate bandegrupperinger at gøre, der er uden for pædagogisk rækkevide, og det er det, vi kæmper med,« siger han.

Beboerne føler sig ikke trygge

Hos beboerforeningen i Mjølnerparken mærker formanden en udpræget uro hos beboerne. Sammen med boligselskabet Lejerbo, som står for administrationen af Mjølnerparken, har han fremlagt et ønske om at få politi- eller militærbevogtning på området.

»Vi har nået et niveau, hvor det ikke er holdbart længere. Og derfor vil vi gerne fremsætte ønsket om regulær bevogtning i Mjølnerparken, for det er faktisk det, der skal til for at genskabe trygheden for almindelige beboere,« siger formand Søren Dalsgaard til DR.

Både Socialdemokratiets retsordfører Trine Bramsen og retsordfører for de Konservative Naser Khader er enige med Søren Pape Poulsen i, at en decideret bevogtning i Mjølnerparken er urealistisk.

Han og Trine Bramsen er dog, sammen med Dansk Folkepartis retsordfører, åbne for nye tiltag, der kan få beboerne til at føle sig mere trygge.

»Det vil ikke være muligt at have en politimand og soldat ved hver opgang, men det kan godt være, at der skal noget mere synligt politi i området og overvågning, der kan genetablere trygheden,« siger Naser Khader til DR.

Trine Bramsen forstår utrygheden og mener, det er vigtigt, at man lytter til borgerne.

»Beboerne tør ikke lade deres børn gå ud og lege, og de er bange for at gå ned og handle. Derfor er det et politisk ansvar at sørge for, at der kommer tryghedsskabende initiativer,« siger hun til DR.

»Og det vil jeg holde justitsministeren op på, for det er ham, der i sidste ende har ansvaret.«