Pape i hårdt angreb på Fyns Politi: »Hvordan kan vi forvente, at folk har tillid til politiet, når der sker sådan noget her?«

For et år siden blev Kim Nannested udsat for tyveri i sin butik. TV 2 har med overvågningsbilleder kunnet få identificeret alle otte gerningsmænd på under ét minut af en medarbejder i Vollsmose. Men hos Fyns Politi er sagen fortsat uopklaret. Det er ikke godt nok, erkender justitsministeren.

Onsdag d. 8. maj 2019 besøgte justitsminister Søren Pape Poulsen Brønshøj og Bellahøjhusene som i lang tid har været plaget af en gruppe unge ballademagere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt

24. maj sidste år blev der stjålet seks droner i Kim Nannesteds butik »RC Kongen«, der ligger i byen Søndersø nordvest for Odense.

Heldigvis havde han overvågning i butikken, hvorpå han tydeligt kunne se, hvordan i alt otte mænd fik distraheret personalet i butikken og stjålet dronerne på lagret til en værdi af cirka 30.000 kroner.

Men her et år efter er sagen stadig uopklaret hos Fyns Politi, skriver TV2.

Kim Nannested fik selv flere tip om, at gerningsmændene kunne være visse personer fra det kriminelle miljø i Vollsmose, da han lagde overvågningsbilleder på sin Facebook-side. De tip gav han også videre til politiet.

Men et halvt år senere den 8. november 2018 fik han besked om, at efterforskningen blev standset. Politiet begrundede i et brev: »Efterforskningen i sagen har ikke resulteret i spor, vidneforklaringer eller andre beviser, der kan føre til identifikation af gerningsmanden«, skriver TV2.

Kim Nannested klagede, og sagen blev genoptaget.

Test dig selv: Find ud af, hvilke kandidater du er enig med

Identificeret på under ét minut

TV 2 har efterfølgende taget overvågningsbillederne med til Vollsmose, hvor flere beboere uafhængigt af hinanden har kunnet identificere flere af mændene. En myndighedsperson, der ikke står frem med navn, kunne ifølge TV 2 identificere alle otte på under ét minut.

Fyns Politi oplyser, at efterforskningen blev standset på grund af en fejl. Men i dag er sagen endnu ikke opklaret.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) er »rystet« over sagen.

»Hvordan kan vi forvente, at folk har tillid til politiet, når der sker sådan noget her? Det er bare ikke godt nok,« siger han til TV2.

Beklagelse

Søren Pape Poulsen beklager sagen som øverste leder af politiet, og han håber, at Fyns Politi nu vil »stramme ballerne og få løst den her sag«.

Berlingske har uden held forsøgt at få et interview med Søren Pape Poulsen om sagen.

Det er ikke første gang i valgkampen, at Søren Pape Poulsen bliver konfronteret med retsvæsenets utilstrækkelighed. 10. maj skrev DR, at kun fem ud af 100 indbrud er blevet opklaret fra 2011-2018.

Her lød ministerens svar: Skal politiet hellere se på indbrud end terrortruslen og skyderi i gaderne?

Ved det seneste valg slog justitsminister Søren Pape Poulsen (K) sig op på at skabe tryghed – blandt andet i forhold til indbrud.