Pamela Anderson går ind i kampen mod grindedrab

Hollywood-stjernen Pamela Anderson opfordrer sin betragtelige skare af fans om at protestere mod drab på grindehvaler på Færøerne.

»Med respekt vil jeg gerne anmode om, at Danmark afholder sig fra at yde støtte til færingerne både gennem subsidier og militærbistand.« Fold sammen
Læs mere
Foto: MARIO ANZUONI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En vaskeægte Hollywood-kendis går nu ind i kampen mod grinderab på Færøerne.

Skuespillerinden Pamela Anderson har på sin hjemmeside offentliggjort et åbent brev til den danske statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V), hvori hun opfordrer ham til at gøre noget ved drabene på grindehvalerne.

»Hr. statsminister, jeg kan ikke se noget, der retfærdiggør denne rædselsfulde slagtning, denne påførelse af en så pinefuld grusomhed og forvandlingen af så skønne, intelligente og selskabelige dyr, som grindehvalerne er,« lyder det i Pamela Andersons brev.

På Færøerne har den årlige jagt på grindehvaler vakt vrede blandt miljø- og dyreaktivister, der ikke bryder sig om, at færingerne dræber hvalerne. Protesterne har taget til de seneste dage, og nu er den 48-årige Pamela Anderson altså også blev harm over den gamle færøske tradition.

Skuespillerinden beskriver i brevet, hvordan hun selv har besøgt Færøerne og har forelsket sig i landets skønne natur og befolkningens åbenhed.

»Men ligesom i mange eventyr, så lurer der en mørk skygge bag skønheden, sindsroen og smilene. Her henviser jeg naturligvis til grindehvalerne,« skriver hun i brevet.

Hollywood-stjernen beder Lars Løkke Rasmussen og Danmark om at lade være med at støtte drabene på grindehvalerne.

»Med respekt vil jeg gerne anmode om, at Danmark afholder sig fra at yde støtte til færingerne både gennem subsidier og militærbistand,« skriver Pamela Anderson, hvorefter hun afslutter mailen med et spørgsmål til statsministeren:

»Hvaldrab er ulovligt i henhold til lovgivningen i EU og er dermed også ulovligt i Danmark. Så derfor må følgende spørgsmål stilles: Hvorfor beskytter den danske flåde slagtningen af hvalerne på Færøerne for de danske skatteyderes penge?«.

Protesterne mod grindedrab er opstået, efter miljøorganisationen Sea Shepherd for nyligt offentliggjorde en video af grindehvaler, der bliver slagtet ved en strand på Færøerne. Forud for drabene var hvalerne blevet jaget ind mod stranden af flere både.

Siden er de danske folketingspolitikere blevet bombarderet med mails - blandt andet fordi Sea Sheperds stifter og frontfigur, Paul Watson, har udtrykt kritik af, at Danmark blåstempler de færøske grindedrab ved at sende to danske flådefartøjer til Færøerne for at beskytte hvalfangsten.

Han har desuden offentliggjort mailadresser på samtlige folketingsmedlemmer på sin Facebook-profil.

Hvalfangst er en gammel tradition på Færøerne, der er blevet praktiseret i over 1.000 år.