Pakistansk drabsmistanke ikke nået til dansk politi

Dansk politi har stadig intet hørt fra Pakistan vedrørende eventuelle mistanker mod ægtemanden til den dræbte dansk-pakistanske kvinde, Tahira Tabassum.

Den dræbtes mand bor stadig i Brønshøj. Dansk politi har ikke hørt fra sine pakistanke kolleger angående en mistanke mod manden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kristian Brasen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Til trods for at pakistansk politi og en pakistansk domstol angiveligt nu officielt mistænker en herboende pakistansk mand for at være involveret i drabet på sin hustru, Tahira Tabassum, har Københavns Politi fortsat intet hørt fra de pakistanske myndigheder.

Det oplyser politikommissær Henning Schou Kofoed fra Københavns Politi.

»Vi har ikke fået nogen som helst informationer fra Pakistan,« siger han og uddyber, at dansk politi ikke kan foretage sig noget i sagen, før der kommer oplysninger af de officielle kanaler.

»Nu må vi jo se, om der kommer noget fra Pakistan, ellers er der ikke grundlag for at efterforske noget som helst her i Danmark. Vi har ingen sag mod manden,« forklarer Henning Schou Kofoed.

Pakistansk politi har imidlertid oplyst til flere medier, at den danskboende mand officielt er mistænkt, samt at pakistansk politi har kontaktet Interpol i sagen.

Ægtemanden, der bor i Brønshøj, har tidligere været afhørt og tilbageholdt af dansk politi, men blev løsladt igen, da det ikke lykkedes politiet at få informationer fra de pakistanske myndigheder.

Dansk-pakistanske Tahira Tabassum blev skudt og dræbt i Pakistan i slutningen af juni, hvor hun opholdt sig med sine to døtre hos sine svigerforældre i landsbyen Kharian.