Pæne trafiktal fra SAS

Til trods for fald interkontinentalt havde SAS pæn vækst i trafiktallene fra juli. Salgsmodne Spanair øgede trafiktallet med knap 20 procent.

3,6 millioner passagerer fløj i juli 2007 med SAS, der tirsdag kunne glæde sig over en pæn vækst i deres trafiktal. Det var en stigning på ni procent i forhold til juli 2006, og der var vækst over hele linjen bortset fra den interkontinentale trafik. Her faldt kapaciteten med 3,6 procent og trafikken med en procent.

- Tallene ser godt ud, selv om de sammensat en anelse anderledes end ventet. I et stadig positivt prismiljø hæver SAS priserne, samtidig med at de fylder flere folk i flyene. Så det er helt afgjort nogle positive julital, siger Sydbanks analytiker, Jacob Pedersen til RB-Børsen.

Til salg-skiltet på Spanair blev ikke mindre interessant med en fortsat markant vækst i juli med en stigning i trafiktallet på 19,6 procent.

Den samlede kapacitetsudnyttelse - kabinefaktoren steg med 0,1 procent til 80,7 procent, hvilket præsenteres som rekord af SAS. Trafiktallet, som er omsætningen per fløjne passagerkilometer steg med 8,5 procent.

/ritzau/