Pædofile slipper med tre år for voldtægt

En gennemgang hos Danmarks Statistik af alle 79 domme omhandlende samleje med og voldtægt af børn under 12 år viser således, at pædofile i gennemsnit bliver idømt en fjerdedel af den maksimale straf.

Læs mere
Fold sammen

Når en pædofil hører dommerens hammer falde, fordi han har voldtaget et barn, vil han typisk modtage en dom på tre år. Til trods for, at strafferammen går op til 12 år. Det skriver metroxpress.

En gennemgang hos Danmarks Statistik af alle 79 domme omhandlende samleje med og voldtægt af børn under 12 år fra perioden 2007 til 2013 viser således, at pædofile i gennemsnit bliver idømt en fjerdedel af den maksimale straf.

Selv om loven i 2013 blev ændret, så samleje med et barn under 12 år altid betragtes som voldtægt, er dommene foreløbig ikke blevet længere.

Det kritiserer Red Barnet.

»Fra Red Barnets side synes vi, det er meget bekymrende, at den præcisering af, at et samleje med et barn under 12 år under alle omstændigheder skal opfattes som voldtægt, ikke afspejles i, at strafudmålingen er blevet længere i de nye sager,« siger psykolog hos Red Barnet Kuno Sørensen til metroxpress.

Formanden for Den Danske Dommerforening, Mikael Sjöberg, afviser, at domstolene ikke følger de politiske ønsker, der var udtrykt i lovændringen.

»Vi ser altid på det, når loven bliver lavet om, for at se, hvad Folketinget nu har ønsket. Vi synes selv, at vi efterlever lovgivernes intention,« siger han til metroxpress.

Flere retsordførere siger til metroxpress, at de gerne ser længere straffe til de pædofile. Men Mikael Sjöberg fastholder, at der allerede dømmes efter lovgivernes intention.

»Jeg har kun den besked, at hvis ikke anklagemyndigheden er tilfreds med den afgørelse, der træffes, så må dommen ankes. Ellers kan man forsøge at få sagen for Højesteret og så høre, hvad Højesteret siger,« lyder det fra dommerforeningens formand.

BNB