Pædagogmedhjælper filmede sexovergreb

Den 29-årige århusianske pædagogmedhjælper, der er tiltalt for sexovergreb mod 14 børn, som han passede, filmede nogle af sine sexovergreb mod børnene.

Pædagogmedhjælperens overgreb fandt sted fra 2005 til maj i år i børneinstitutionen Grønnebakken i Beder syd for Århus, skriver Århus Stiftstidende.

Ifølge anklageskriftet bestod krænkelserne blandt andet i oral- og analsex samt blufærdighedskrænkelser. Ud over at han selv har filmet nogle af sine overgreb mod børnene, så har politiet desuden på hans pc fundet næsten 20.000 billeder af børn herunder samlejer og anden kønslig omgang. Desuden var der to videofilm, der fokuserede på børns kønsdele.

Sagen skal for retten i Århus den 17.-20. december. Her vil der bl.a. og formentlig for lukkede døre blive vist ni timers videoafhøringer af børnene i institutionen.

Sagen skabte efterfølgende voldsom kritik af institutionens ledelse og kommunens Børn og Ungeafdeling.

En række medarbejdere har fået påtaler for ikke at have fulgt kommunens retningslinjer i denne type sager. Bl.a. kom vigtige informationer om medhjælperens upassende adfærd tidligere i en anden institution alt for sent frem.
Den daværende leder af institutionen i Beder sagde op efter, at sagen var kommet frem.

/ritzau/