Pædagogernes formand stopper

Henning Pedersen vil ikke genopstille som formand for pædagogernes fagforbund, BUPL.

Foto: NIels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Til november skal der vælges en ny formand for de flere end 62.000 pædagoger, der er medlem af Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund (BUPL).

Henning Pedersen har nemlig valgt at stoppe som formand efter otte år i spidsen for fagforeningen. Pædagogformanden bliver på posten frem til BUPLs kongres 21.-22. november i år, hvor en ny formand skal vælges, oplyser fagforeningen i en pressemeddelelse.

»Jeg har nået en alder, hvor det er naturligt at tænke på et generationsskifte. Jeg har været i alt 36 år i BUPL - lokalt på Fyn og centralt i forretningsudvalget - så jeg finder, at det nu er det rette tidspunkt for mig til at give plads til yngre kræfter,« siger Henning Pedersen, der er 65 år gammel.

»Jeg har været utrolig glad for at have fået lov til at give mit bidrag til arbejdet for pædagogernes sag - min egen profession,« tilføjer Henning Pedersen.

Den snart forhenværende BUPL-formand er selv uddannet pædagog fra Seminariet for Fritidspædagoger i Vanløse for 40 år siden. I 1996 blev han medlem af BUPLs forretningsudvalg, og ti år senere, i 2006, satte han sig på formandsposten i fagforbundet.

Det er først blevet meldt ud tirsdag, at Henning Pedersen stopper som formand til efteråret, og derfor har ingen endnu meldt sig som kandidater til posten.