Pædagoger siger ja til regeringens udspil

Finansministerens nye udspil falder i god jord hos landets pædagoger, sygeplejersker og fysioterapeuter. Politiforbundets formand er dog fortsat skeptisk.

Landets pædagoger, sygeplejersker og fysioterapeuter er klar til at acceptere regeringens seneste trepartsudspil til paraplyorganisationen FTF.

Dermed er størstedelen af fagforeningerne under FTF positivt indstillede overfor en aftale med regeringen, inden FTF's forhandlere mødes med finansminister Thor Pedersen (V) senere søndag eftermiddag.

Efter at FTF for få uger siden takkede nej til regeringens trepartsudspil, har regeringen skruet op for tilbuddet og er klar til poste 1,8 milliarder kroner i en aftale med FTF.

De ekstra penge giver blandt andet mulighed for at erstatte den omstridte "lønnede praktik" for pædagoger med et forløb med SU. Og det gør indtryk på pædagogernes fagforening, BUPL.

Anderledes kritisk over for udspillet er landets politibetjente. Politiforbundets formand, Peter Ibsen, vurderer, at de statsansatte ikke får det store ud af regeringens nye tilbud.

/ritzau/