Pædagoger efterlyser mere tid til at opdage vold mod børn

Flere faggrupper omkring børn, som er udsat for vold, skal have mulighed for at arbejde sammen, siger Bupl.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når børn bliver aggressive, usædvanligt stille eller ikke trives socialt, skal pædagoger være ekstra årvågne, for at vurdere om det kan skyldes problemer i hjemmet.

Det siger formanden for pædagogernes fagforening, Bupl, Elisa Bergmann.

- Det er rigtig vigtigt, at vi har god tid til at være sammen med børnene og skabe nogle gode relationer, så vi kan få de vigtige samtaler i gang, og at de har nogen, de kan betro sig til.

I en ny undersøgelse fra Børnerådet, hvor omkring 4000 børn i 7. klasse er blevet spurgt, har 29 procent af dem har svaret, at de har oplevet fysisk vold i opdragelsen i hjemmet.

Børnerådets formand, Per Larsen, opfordrer til, at pædagoger og lærere bliver bedre uddannet til at spotte signaler på, at børn udsættes for vold.

Elisa Bergmann mener også, at det kan være relevant at se på, om pædagoguddannelsen skal rettes til, så pædagogerne har de bedste forudsætninger for at opdage volden.

Men vigtigst er muligheden for at arbejde sammen med sundhedsplejersker, psykologer og socialrådgivere, så flere faggrupper kan være med til at vurdere de signaler, som kommer fra børnene.

- Vi skal have tid til tværfagligt samarbejde, så vi kan sætte noget i værk sammen og samarbejde om de børn, der mistrives, siger Elisa Bergmann.

- Det er vigtigt, at man ikke kun får øje på problemer, men også kan gøre noget ved det. Vi oplever desværre nu, at når vi underretter kommunerne, så bliver der ikke altid handlet på det, siger hun.

/ritzau/