Pædagog går fri i sag om sex med flygtning

En 36-årig kvinde blev onsdag frifundet efter anklager om at have haft sex med en 17-årig flygtningedreng på Børnecenter Tullebølle, hvor hun var ansat.

Retten i Svendborg frifinder en 36-årig kvindelig medarbejder på Tullebølle Børnecenter for anklager om at have haft sex med en 17-årig beboer, skriver Ritzau den 30. august 2017.. (Foto: Katrine Becher Damkjær/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Katrine Becher Damkjær

Svendborg. Retten i Svendborg frifandt onsdag en 36-årig kvindelig medarbejder på Tullebølle Børnecenter for anklager om at have haft sex med en 17-årig dreng, som boede på centret.

Kvinden, der både har mand og børn, nægtede under sagen sig skyldig, og retten fandt altså ikke grund til at dømme kvinden.

- Jeg ønsker bare at komme videre med mit liv og være sammen med min familie, sagde den tiltalte i retten, mens hun kæmpede for at holde tårerne tilbage.

Drengen, der i dag er 18 år, forklarede i retten, at han har haft sex med pædagogen tre-fire gange.

Under tirsdagens retsmøde kom det frem, at flere af drengens pædagoger fra hans nuværende institution har set en serie billeder af den tiltalte og drengen i tæt omfavnelse og i kysselignende position.

Kvinden skal ifølge vidnerne ligeledes have erklæret sin kærlighed til ham i adskillige beskeder.

Men drengen huskede hverken billederne eller beskederne. Og det lagde retsformand Anni Højmark vægt på i domsafsigelsen.

- Der blev afgivet to helt modstridende forklaringer, og vidnet virkede usikker, sagde Anni Højmark onsdag i retten.

Retsformanden fremhævede, at flygtningedrengen ikke har kunnet svare præcist på anklagerens spørgsmål om det påståede seksuelle forhold.

Retten har ligeledes ikke kunnet lægge vægt på vidnernes forklaringer og har derfor ladet tvivlen komme den anklagede til gode.

Anklagemyndigheden overvejer nu, om sagen skal ankes til Østre Landsret.

- Min vurdering er, at der på det centrale punkt ikke har været nogen tvivl om et seksuelt forhold. Men det er anklagemyndighedens synspunkt, sagde anklager i sagen, Peter Nygaard-Hansen, efter domsafsigelsen.

Det er op til Statsadvokaten i Viborg at træffe en afgørelse om ankespørgsmålet. Ankefristen er 14 dage.

Ud over den 36-årige kvinde har anklagemyndigheden ved Fyns Politi rejst tiltale mod en 52-årig kvinde. Også hun er anklaget for at have haft sex med en beboer på centret. Hun nægter sig skyldig.

Sagen mod den 52-årige kommer for retten til oktober.

/ritzau/