Påsken bliver kold og blæsende

Påsken falder sent i år, men alligevel tegner vejret til at blive en kold fornøjelse. To lavtryk passerer landet. Men ind imellem vil solen titte frem.

FØDSELSDAGSGAVER GAVE PÅSKEHAR
Påskedagene bliver kølige og regnfulde. Scanpix/Brian Rasmussen Fold sammen
Læs mere

København. Påskedag kan falde lige fra 22. marts til 25. april, og derfor kan helligdagene byde på alle årstidernes vejr. Lige fra sne og kulde til sol og sommervarme.

Men selv om påsken i år falder sent, så er det ingen garanti for hverken sol eller lune vinde. Tværtimod bliver den kold, våd og vindfyldt.

Foråret vil føles langt væk og efteråret tæt på.

Og derfor vil mange nok foretrække at blive hængende ekstra længe omkring lækkerierne på de traditionsrige frokostborde frem for at bevæge sig udenfor, hvor temperaturerne ikke kommer ret meget højere end ti grader.

- Påsken bliver præget af to lavtryk med regn, byger og blæst. Ind imellem vil solen titte frem. Det første lavtryk passerer onsdag og det næste lørdag, siger Trine Pedersen, vagthavende meteorolog ved DMI.

- Lørdag bliver nok den mest regnfulde dag. Senere skifter vinden, så den kommer fra nord. Det betyder mere sol og mere klart vejr søndag og mandag, men samtidig med risiko for nattefrost både natten til mandag og natten til tirsdag.

Fra onsdag og frem til 2. påskedag mandag falder temperaturen støt dag for dag.

Skærtorsdag byder på lidt eller nogen sol, men også byger, som kan være med hagl. Mellem otte og 11 grader og jævn til hård vind fra vest og nordvest.

Langfredag begynder med tørt vejr, men senere kommer der spredte byger.

Lørdag kommer der væsentlig mere regn, og dagtemperaturer sætter sig en smule til mellem fem og ti grader.

- Det bliver nok påskens værste dag, konstaterer Trine Pedersen.

Søndag byder på en del mere sol, men også regn- og haglbyger. Lokalt kan tordenbrag forskrække påskeharen.

Mandagen bliver påskens mest kølige dag.

- Temperaturerne falder til mellem fem og otte grader. Og så byder dagen igen på byger med hagl eller slud suppleret med lidt sol, fortæller Trine Pedersen.

Natten til tirsdag kan det blive ned til fire graders frost. Heller ikke meget håb er der at sætte til ugen efter påske, hvor de beherskede temperaturer og regnbygerne ser ud til at fortsætte.

/ritzau/