Påskeferien skabte tæt trafik på vejene

Trafikanter på vej i sommerhus skabte tæt trafik i påsken. Alligevel gled trafikken nogenlunde problemfrit, fordi danskerne er blevet gode til at orientere sig om trafikforhold og til at køre af sted på skæve tidspunkter, vurderer Vejdirektoratet.

Foto: Dennis Lehmann. Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

Påskeferien og det gode vejr var for mange danskere en anledning til at trække stikket og tage et par dage i sommerhus. Og det har påsken igennem kunne mærkes på vejene.

Særligt onsdag og torsdag var trafikken mod Jylland tæt, oplyser vagthavende ved Vejdirektoratet, Mette Nedergaard.

Trafikken gled dog nogenlunde problemfrit på trods af de mange påsketrafikanter, og der opstod ikke større kødannelser, som forsinkede trafikken. Påsketrafikken har ligeledes været forskånet for voldsomme ulykker.

At trafikken har kørt nogenlunde problemfrit skyldes, at danskerne er blevet bedre til på forhånd at orientere sig om trafikforhold og til at lytte til Vejdirektoratets råd om at køre af sted på skæve tidspunkter. På den måde bliver trafikken fordelt bedre, og derfor opstår der ikke lange køer og ventetid, siger Mette Nedergaard.

Vejdirektoratet oplevede samme positive tendens i julen, hvor der ofte også er et stort pres på vejene.

Kun på E20 Vestmotorvejen op mod Køge Bugt Motorvejen har der i retning mod København i de trafiktravle helligdage været kø, men det skyldes et igangværende vejarbejde, som betyder, at motorvejen er indsnævret til en enkelt vognbane.