Påskeæg med sne på? - Vinter-vejr kan ramme hele Danmark

Det bliver en rigtig kold fornøjelse at lede efter påskeæg i haverne rundt omkring i landet. Der er nemlig isnende kold polarluft på vej ind over Danmark.

Derudover er der nedbør på vej, og de kolde temperaturer gør, at nedbøren kan falde som sne.

Det fortæller Frank Nielsen, der er vagthavende meteorolog på Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), til BT.

»Det bliver nærmest vinterligt, men vi bliver reddet lidt af, at solen trods alt har en vis magt på denne tid af året,« siger Frank Nielsen.

Vejret vil være meget vekslende igennem hele påsken, og langfredag bliver den mest solrige påskedag, selvom det ikke bliver meget, vi kommer til at se til den danske påskesol.

»Det er meget vekslende vejr for tiden, og det vil det fortsætte med det meste af påsken. Vi kommer til at se solen et par gange, men det bliver ikke meget,« siger Frank Nielsen.

Særligt påskedag og anden påskedag kan blive kold og nedbørspræget, og hvis sneen falder sent aften eller i løbet af natten, kan det give problemer på vejene.

»Man skal i hvert fald være opmærksom, hvis man skal ud at køre i påskedagene. Og særligt i de sene aftentimer eller tidligt om morgenen,« siger Frank Nielsen.

Den kolde polarluft kommer ned over landet fra nordøst, og Frank Nielsen forventer lave påsketemperaturer.

»Det er nogle kolde dage, vi går i møde. Vi vurderer dagtemperaturer på fem grader og nattefrost,« siger Frank Nielsen, inden han kommer med et godt råd til de danskere, der planlægger at bruge påskeferien i haven:

»Det er ikke tid til at sætte sommerblomster i jorden, med mindre man vil gøre sælgeren i havecenteret glad. Man kan nemlig blive nødt til at købe blomsterne to gange.«

Nedbøren og den kolde luft er dog kun på påskevisit. Første arbejdsdag efter påske - tirsdag - forventer Frank Nielsen lidt mere sol.

»Men det er ikke meget,« siger Frank Nielsen.